sâmbătă, 11 iunie 2011

Acte pentru inscriere la titularizare 2011

Mai jos sunt actele necesare pentru inscrierea la examenul de titularizare.

1) Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricola si certificat profesional (ultimul pentru absolventii liceului pedagogic);
1') Absolventii promotiei 2011 vor prezenta copia legalizata a adeverintei de la institutia de invatamant superior/postliceal/mediu din care sa rezulte ca au sustinut examenul de licenta, media de absolvire a facultatii/scolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobandita, media anilor de studii si faptul ca pe parcursul efectuarii studiilor s-a frecventat si promovat modulul pedagogic;
2) Copii de pe certificatele de obtinere a gradelor didactice;
3) Copii de pe certificatele de nastere si casatorie (pentru solicitantii care si-au schimbat numele);
4) Copie de pe actul de titularizare in invatamant (daca este cazul);
5) Decizia inspectoratului scolar sau a intreprinderii de intrerupere a activitatii (daca este cazul);
6) Copie de pe fila din B.I. sau cartea de identitate cu domiciliul;
7) Adeverinta din care sa rezulte vechimea efectiva in invatamant (daca este cazul);
8) Copie de pe carnetul de munca si/sau copia filei corespunzatoare din registrul general de evidenta a salariatilor;
9) Avizul medical din care sa rezulte ca sunt apt(a) pentru a preda in invatamant;
10) Declaratie pe proprie raspundere ca nu desfasor activitati incompatibile cu demnitatea functiei didactice si nu am fost indepartat din invatamant pentru motive disciplinare sau printr-o hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare penala;
11) Numai pentru titulari: adeverinta eliberata de unitatea de invatamant din care sa rezulte situatia postului (structura pe ore si discipline a catedrei, nivelul de invatamant si regimul de mediu), precum si copii ale deciziilor de detasare din perioada 01.09.2004 – 31.08.2010 (daca este cazul).

Cererea tip o puteti copia de aici:
Cerere inscriere examen titularizare 2011



Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

123 de comentarii:

  1. Nu stiti cumva in ce consta avizul medical? Am tot cautat pe Internet si nu gasesc niciunde concret ce e. E o simpla adeverinta de la medicul de familie sau e un formular din care reies rezultatele mai multor expertize medicale: sange, plamani, psihiatric...Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna.Am si eu o intrebare??
      Mai exista titularizare in 2012 sau s-a schimbat legea invatamantului?

      Ștergere
    2. este o adeverinta in care se specifica ca sunteti apta pentru a preda in invatamant

      Ștergere
    3. Aceasta adeverinta se da de la medicul de familie.

      Ștergere
  2. Iti trebuie adeverinta de la medicul de familie ca nu ai boli cronice.
    Iti mai trebuie un aviz psihologic, iar cu astea 2 trebuie sa te duci la un medic de medicina muncii, care iti da o adeverinta ca poti preda in invatamant.
    Asta e din ce imi aduc eu aminte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună!Am nevoie de puțin ajutor, vă rog:D
    Avem nevoie de „Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricola”
    La ce se referă mai exact „actele de studii”? si despre care foaie matricolă este vorba, despre cea din liceu sau cea din facultate?
    Și incă ceva..are vreo importanță data la care au fost legalizate aceste documente?
    Cât despre adeverința medicală...în cele din urmă, noi trebuie sa o depunem doar pe cea de la medicul de medicina muncii sau trebuie să depunem și adeverința de la medicul de familie și acel aviz psihologic?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Madalina,
    Nu prea mai stiu ce acte si cum, eu am dat titularizarea mai demult :)
    Din cate imi aduc aminte, nu trebuie copii dupa actele din liceu. Trebuie copie dupa foaie matricola de la facultate.
    Adeverinta medicala doar cea de la medicul de medicina muncii.

    RăspundețiȘtergere
  5. referitor la intrebarea despre acte....este vorba despre diploma de licenta si masterat(nu intereseaza liceul..daca ai diploma de licenta este clar ca ai absolvit liceul) daca este cazul, in plus, certificatul sau adeverinta de la modulul de psihopedagogie...in ceea ce priveste data legalizarii...nu conteaza!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. astazi mi s-a respins dosarul pentru titularizare pt un post de educatoare in iasi pt ca nu am certificat profesional. am liceu pedagogic Bacau specializarea invatatori - educatori promotia 2001. de unde sa scot certificatul asta daca in 2001 nu ni s-a eliberat asa ceva????nici nu stiu ce sa fac! exista vreo lege in care scrie de cand se elibereaza aceste certificate?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, intra pe forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=111273
    Este o discutie acolo. Sper ca Mihaelaa care a scris acolo nu esti chiar tu, ca astfel nu ti-am dat nici o informatie noua.
    Nu stiu ce sa spun, e prima data cand aud de asa ceva. Nu sta, du-te si bate la toate usile din inspectorat. Spune-le ca pentru acel an nu s-au emis si nici nu se va emite acel certificat.
    Nu pot decat sa-ti urez succes si sper ca ai sa rezolvi cat mai repede.
    Sa ne spui si noua ce ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  8. ma intereseaza pana pe ce data se fac inscrieri la titularizare in iasi..va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. buna am si eu o intrebare. ce se intampla daca examenul de licenta este fixat abia pe 4 iulie iar dosarele se depun pana pe 24 luna aceasta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu inteleg intrebarea. Daca in calendar scrie ca se fac pana pe 24, inseamna ca asa este. Depinde acum de obiectul la care vrei sa te inscrii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Roxana, pana pe 7 iulie trebuie sa aduci la dosar, adeverinta de la facultate ca ai luat examenul de licenta. Asta inseamna ca trebuie sa te misti foarte rapid :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna! am si eu o intrebare la care rog sa imi raspundeti urgent! Eu sunt absolvent in 2010 si vreau si pentru a participa la titularizare am vzt ca se cere copie legalizata dupa diploma de licenta. DAR, mie nu mi-a fost eliberata diploma de licenta inca de la facultatea la care am termiant. CE fac in acest caz? Pot participa si acum in 2011 adeverinta ca am luat licenta desi am terminat in 2010? INCA CEVA: in prezent sunt la master. Am terminat Modulul I psihopedagogic, dar si niveul II psihopedagogic. Mai am un an pana termin masteratul. La inscriere pot sa duc doar adeverinta ca am absolvit modulul II, sau trebuie sa duc doar modulul I intrucat nu pot preda dekt la gimnaziu fiindca nu am masterul terminat. Mentionez ca pentru a face rost de certificatul de modulul I voi avea nevoie de mare alergatura.In mod normal daca am Modulul II, reiese si faptul ca am modulul I. Va rog frumos sa imi raspundeti URGENT! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Tot ce pot sa-ti spun e sa mergi la inspectorat si sa intrebi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca nu aveti diploma de licenta , cel putin in cazul meu asa a fost, am luat adeverinta de la facultate precum si foaia matricola .

    RăspundețiȘtergere
  15. cine imi poate spune daca pentru suplinire se mai fac inscriri suplimentare? ma refer la faptul, daca se depun dosare de inscriere pe la sfarsitul lui iulie, caci am vazut ca e in august examenul?

    RăspundețiȘtergere
  16. buna!am si eu ointrebare si anume:dc am intrat in concediu ingrijire copil in timpul anului scolar imi trebuie pt titularizare decizie pt intreruperea activitati,mentionez ca nu sunt titulara

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, pentru examenul din august poti sa te mai inscrii si pe 1-2 august. Dar pentru suplinitori poti sa dai examenul si in iulie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu inteleg.Cum adica pot sa dai examenul pt suplinitori in iulie?Stiu ca in iulie se da pt titularizare

    RăspundețiȘtergere
  19. Da pentru titulari, dar daca iei nota sub 7 (si peste 5), poti sa iei un post pentru suplinitori.
    In august se mai da o data pentru posturile care raman neocupate dupa repartizarea din iulie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna, poate sa ma lamureasca si pe mine cineva:
    am dat examen anul trecut si am luat peste 5, daca merg anul acesta la concurs si iau sub 5 mai pot sa merg la repatitie cu nota din 2009?

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca ai timp citeste in: Metodologia 2011 ca sigur scrie acolo. Daca nu intreaba la inspectorat, cei de acolo trebuie sa stie.

    RăspundețiȘtergere
  22. NU. Daca participi la concursul din acest an, pierzi nota de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  23. Crisc, lumineaza-ma si pe mine, rogu-te. Am terminat acum facultatea (Litere, UBB), dar am amanat licenta pe februarie. Intrebarea mea: pot sa ma inscriu pentru sesiunea din iulie, pentru suplinitori? Sau nu, pana in august? Multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Oana, daca ai amanat licenta pana pe februarie 2012, asta inseamna ca nu poti da examenul decat in august si doar pentru suplinitori necalificati. Nu te poti inscrie pentru calificati fara licenta.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,am si eu o intrebare trebuie legalizata si diploma de bac?

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca ai terminat o facultate nu trebuie. Trebuie legalizate doar cele de la facultate.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna. Sunt din Suceava si nu m-am inscris la titularizare ca abia acum am dat licenta. Poate sa- mi zica cineva daca pot sa ma inscriu la suplinitori calificati de acuma? sau e prea tarziu?

    RăspundețiȘtergere
  28. Poti sa te inscrii pentru examenul de suplinitori calificati din 3 august. Pentru cel din iulie nu te mai poti inscrie.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna! Ce se intampla daca ai validat ca te prezinti la titularizate pe 13 iulie si nu te mai poti prezenta? Mai poti sa te duci pt suplinire in 4 august? Si daca iei nota peste 5 si nu mai ai niciun post liber, poti sa te prezinti la anul cu aceeasi nota fara sa mai dai alt examen? Ms.anticipat, Mari.

    RăspundețiȘtergere
  30. Daca nu te prezinti la examen in iulie poti sa te duci in august, dar cred ca trebuie sa validezi din nou dosarul.Daca iei nota peste 5 si nu prinzi nici un post... nu cred ca vei putea sa te duci la anul cu ea, ca la anul nu va mai fi examen de titularizare. Nu stiu exact cum va fi. Vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna.Nu am mai predat niciodata,insa doresc sa ma inscriu pentru suplinitor anul acesta.Din nefericire,am pierdut "trenul" pentru iulie,deoarece cand am fost la inspectorat si-am intrebat(asta pin iunie,era pe 18)mi s-a spus ca nu se stie nimic,se asteapta sa se termine cu bacul,etc..Scuze lesinate ca sa acopere masinariile ce se fac(am inteles asta prea tarziu).Mai sunt sanse sa prind ceva in august?Si pana cand se depun dosarele pentru examenul din august?Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna. As dori sa ma inscriu la suplinitori necalificati. Am terminat masterul in 2010. La dosar trebuie sa depun copii legalizate dupa adeverinta de master si cea de la modulul psihopedagogic II, sau trebuie si copii(legalizate) dupa diploma si suplimentul de diploma de la licenta + copie (legalizata) dupa modulul psihopedagogic I? Avand in vedere ca nu am lucrat niciodata (in tara) la dosar trebuie sa depun doar adeverinta de la medicul de familie precum sunt apt de munca sau imi trebuie si aviz psihologic?

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna..O intrebare..Daca sunt absolvent de liceu,cu bacalaureat luat,toate in regula,pot sa aplic pentru un post de suplinitor? Si,daca am licienta in august,pentru examenul din august,exista vre-o posibilitate sa ma inscriu?Sau se accepta numai cu liceul pedagogic sau absolventi de facultate? Intreb pentru ca am vazut ca se cere modul pedagogic..In liceu,n-am facut,in schimb,la postliceala pe care o termin acum in august(sustin licenta) am facut si pedagogie.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru suplinire, se depune dosarul pe 1,2 august si se da examen? Ce acte sunt necesare pentru dosarul de suplinire?

    RăspundețiȘtergere
  35. Examenul e pe 4 august. Actele eu cred ca sunt aceleasi ca si la examenul de titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  36. Nu se stie ce vei mai prinde in august, dar nu ai ce pierde. Dosarele se depun pe 1-2 august.

    RăspundețiȘtergere
  37. Diploma de master nu cred ca trebuie la dosar. Iar ce acte trebuiesc legalizate, mai bine intrebi la comisia de primire a dosarelor, deoarece am vazut ca in fiecare judet a fost diferit.

    RăspundețiȘtergere
  38. Poti sa te inscrii pentru suplinitori necalificati chiar daca nu ai terminat facultatea.

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna! Am si eu o intrebare... Daca am terminat facultatea de litere, specializarea romana-engleza si am si modulul pedagogic absolvit, pot sa dau examenul pentru un post de eucatoare?

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna! o intrebare.... care sunt studiile minime pe care trebuie sa le detina o persoana pentru a intra in invatamant? Se poate doar cu liceul?
    Va multumesc,
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  41. Poti si numai cu liceul, dar poti fi doar suplinitor necalificat.

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua, pentru examenul din august pentru suplinitori am nevoie de adeverinta cum ca am absolvit modulul pedagogic?(secretara de la departament este in concediu pana in 16 august si nu am cum sa fac rost de ea),va multumesc si va rog sa-mi raspunde-ti .

    RăspundețiȘtergere
  43. Multumesc foarte mult pentru raspuns
    Alex

    RăspundețiȘtergere
  44. cand se depun dosarele pentru suplinire 2011, si unde se depun in buzau?

    RăspundețiȘtergere
  45. Daca vrei sa dai pentru suplinitori calificati iti trebuie. Nu stiu cum sa procedezi.
    Daca dai pentru necalificati nu iti trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  46. Andreea, dosarele pentru suplinire se depun pe 1-2 august si se depun fie la centru de concurs fie la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  47. buna.am terminat facultatea de psihologie anul trecut si am facut modulu pedagogic la care concurs trebe sa ma inscriu la cel din 4 august pentru suplinitori calificati sau se mai da vreunu pentru suplinitori necalificati.pentru ca in iunie cand am fost cu dosaru pentru titulara calificata mi sa respins pentru ca nu am liceul pedagogic si nici facultatea de psihopedagogie.va rog frumos astept un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  48. Eu cred ca pe 4 august se da examen si pentru calificati si pentru necalificati, pentru ca nu mai apare alta data de examen in calendar.
    Cand ai sa-ti depui dosarul pe 1-2 august cei din comisia de primire a dosarelor trebuie sa-ti spuna daca poti da pentru suplinitori calificati sau necalificati.
    Daca vrei uita-te in Centralizator 2011 sa vezi ce poti preda.

    RăspundețiȘtergere
  49. buna.am si eu o intrebare,am terminat facultatea de pedagogie muzicala dar nu am facut modulul pedagogic,pot sa dau ex de suplinitor calificat?

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu, doar pentru suplinitori necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  51. CRED CA PERSOANELE CU NOTE DE 5-6 SA FIE RESPONSABILE SI SA RENUNTE LA IDEEA DE A OCUPA LOC IN SISTEMUL DE INVATAMANT.
    ELEVII NU AM CE SA INVETE DE LA ASEMENEA PERSONAJE.O SINGURA INTREBARE VREAU SA LE ADRESEZ:
    CUM SE SIMT IN FATA COLEGILOR SI ELEVILOR CU O ASA VALOARE APROAPE NULA?!

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu sunt de acord cu ce ai scris tu mai sus. Examenul este foarte greu, iar ca sa iei un 6 inseamna ca ai stiut ceva.

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna! Am si eu o intrebare, stie cineva cand se depun dosarele pentru examentul din 4 august?

    RăspundețiȘtergere
  54. Dosarele se depun pe 1-2 august.

    RăspundețiȘtergere
  55. Salut,
    Am o intrebare in legatura cu avizul medical. Trebuie sa fie de la medicul de familie in care sa spuna ca sunt apt pt a preda? Sau de la un centru de medicina muncii? am intrebat la un astfel de centru si au zis ca nu stiu exact ce sa-mi dea (fisa de aptitudini - trebuie specificat in ea unde lucrez - eu nu am de unde sa stiu inca; aviz psihologic). Care este titulatura exacta a acestui "aviz medical" si cine il elibereaza? pentru ca nu vreau sa ratez inscrierea si nici sa platesc pt o chestie care nu-mi trebuie...
    Din pacate am tot sunat la inspectorat si nu mi-a raspuns nimeni, am si fost unde se depun dosarele si tot de nimeni am dat... si chiar n-am de unde afla...

    RăspundețiȘtergere
  56. Cred ca te stresez cu atatea intrebari, dar din pacate cei care ar trebui sa raspunda sunt greu de gasit(am umblat peste tot azi si n-am aflat nimic; zi ne-norocoasa)... mai am inca 2:

    1. Declaratia aceea trebuie facuta la notariat sau e una care ti se da cand depui dosarul si o semnezi atunci? Mi se pare ciudat...

    2. Mai exista vreun examen/testare dupa cel din 4 aug pentru locurile care devin libere dupa inceperea anului scolar? daca mai exista asa ceva, pot participa si cei care au luat sub 5 la exam din 4 aug?

    Iti multumesc frumos si anticipat pentru raspunsuri...

    RăspundețiȘtergere
  57. Am o intrebare.E suficienta adeverinta de la medicul de familie?

    RăspundețiȘtergere
  58. Elgabri,
    1. referitor la adeverinta madicala: pana cum trebuia o deverinta de la medicul de familie si un aviz de la un medic de medicina muncii. Anul acesta am inteles ca in multe judete a fost de ajuns adeverinta de la medicul de familie, precum ca esti apta de munca.
    2. tot la fel: din ce am inteles de la cei care s-au inscris in iulie, au facut declaratia atunci cand au depus dosarul, fara sa fie nevoie sa o legalizeze la dosar.
    Cel mai bine e sa te duci pe 1 august sa depui dosarul si daca iti cer sa mai faci ceva in plus sa ai timp pana a doua zi.
    3. Nu mai este nici un examen dupa cel din 4 august. Se vor ocupa pana la urma toate posturile.

    RăspundețiȘtergere
  59. multumesc frumos... you do a great job here!

    Btw, pe adeverinta trebuie sa fie "apt", nu "apta", in cazul meu! ;) de unde ai tras concluzia ca-s fata? (just for fun!)

    Ms inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  60. Scuze :) , dar din semnatura ta nu mi-am dat seama, iar majoritatea comentariilor vin de la fete.

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna!stie cineva ce bibliografie trebuie pt. educatie plastica?

    RăspundețiȘtergere
  62. CrisC, am sa te rog sa imi raspunzi la urmatoarea intrebare: Am facultatea in curs( trec anul IV), am terminat modulul psiho-pedagogic. Am sunat la Departamentul de Pregatire a Personalului Didactic (DPPD) si mi-au spus ca nu imi pot da adeverinta ca toti sunt in concediu. Doresc sa candidez pentru un post de suplinitor necalificat pentru Religie Ortodoxa. Am cerut la facultate o adeverinta, dar alea nu stiau ce adeverinta sa imi dea. Prin urmare, te rog sa ma lamuresti cu actele necesare pentru examenul de suplinire pentru necalificati si ce imi mai trebuie. Mentionez ca sunt din provincie cu facultatea in Bucuresti/multumesc

    RăspundețiȘtergere
  63. da eu numai gasesc comentariile mele si nici daca mi s-a raspuns ceva de ce oare?

    RăspundețiȘtergere
  64. vreau si eu sa stiu ce acte trebuie pentru inscriere,suplinire siunde se gasesc subiectele?

    RăspundețiȘtergere
  65. buna .... am o intrebare....sunt absolventa a liceului pedagogic iasi...si tocmai mam inscris la facultate...toate aclete sunt depuse acolo....cum fac ....ce trebuie sa depun...ma incadrez cunva la acea adeverinta de la punctul 1'....mentionez ca raspunsul imi este foarte necesar deoarece maine e inscrierea...multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Salut , am si eu o mica intrebare legat de examenul pentru suplinitori ... NU m-am putut inscrie la examenul pentru titularizare dar ma inscriu la cel de suplinire.Am gasit pe internet diferite liste cu locuri vacante astfel : in unele liste apar doar posturi vacante care sunt pentru 4 ani si sunt titularizabile , iar in alte liste am gasit si posturi pentru un an care sunt netitularizabile.Culmea e ca pe site-ul isj-ului din judetul respectiv nu sunt puse decat cele pentru 4 ani , pentru 1 an nu apare nici un post.Este asa sau sunt posturi pentru suplinitori si de 1 an .Iar cele care apar pentru 4 ani culmea sunt doar 3 . Posturile care apar la Posturi libere pentru titularizare 2 sunt aceleasi si pt profesori suplinitori ?

    RăspundețiȘtergere
  67. buna am terminat facultatea de pshiho peda 2011 am dat examenul de modul final.imi poate spune cineva daca as putea fi suplinitor si de care calificat sau necalificat?as vrea sa dau ex pentru 2012 subiectele se afiseaza inainte undeva?

    RăspundețiȘtergere
  68. Suplinitor necalificat poti fi pentru orice disciplina. Ca sa vezi la ce poti si suplinitor calificat uita-te in Centralizator.
    Subiectele nu se afiseaza inainte. Tot ce poti sa face, e sa te uiti pe cele din anii anteriori.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna ziua.spuneti mi va rog,cu o facultate de stiinte economice,profil finante banci,se poate preda ca necalificat?ma pot inscrie la Institutul Pedagogic pt a obtine o calificare in invatamint?
    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  70. Poti preda ca necalificat. Ca sa poti fi calificat, trebuie sa faci un master didactic.

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna.Am si eu o intrebare?? Mai exista titularizare in 2012 sau s-a schimbat legea invatamantului?

    RăspundețiȘtergere
  72. Da, mai exista examenul de titularizare, doar ca nu mai mai este national ci este la scoala care are postul. Si in plus trebuie tinuta si o inspectie la clasa.
    Noua lege a educatiei o gasesti aici: Legea educatiei nationale

    RăspundețiȘtergere
  73. buna!am si eu o intrebare,am citit metodologia si nu am vazut nimic de suplinitorii necalificati.se mai organizeaza anul acesta ex pentru suplinitori necalificati?astept un raspuns va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este o intrebare foarte buna :) Nu stiu ce sa spun, dar daca in metodologie nu scrie, inseamna ca de la minister se asteapta ca de anul acesta sa se angajeze numai calificati, ceea ce imi este greu sa cred.
      Cel mai probabil, daca raman posturi neocupate, se va afisa la scoli cand se va da examen pentru necalificati.
      Momentan este doar o presupunere, dar trebuie sa se afiseze ceva si despre necalificati.

      Ștergere
  74. Buna ziua.Am o intrebare si va rog daca puteti sa imi raspundeti.Am terminat facultatea de Stiinte Economice,specialiare contabilitate in 2010,dar nu am absolvit modulul pedagogic.Pot sa sustin examenul pt suplinitori necalificati acum in 2012?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da poti. Problema e ca momentan nu s-a specificat nimic de suplinitorii necalificati. Cred ca o sa se afiseze in apropierea examenului.

      Ștergere
  75. Buna ziua. Am si eu o intrebare, va rog. Am terminat facultatea, am urmat si modulul pedagogic, dar inca nu mi-am dat licenta; o dau in iulie 2012. As putea sa ma inscriu la ex. de titularizare 2012, avand in vedere ca examenul de licenta il sustin intre 2-8 iulie? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da poti. Cei care dau licenta in anul respectiv, aduc la dosar o adeverinta cum ca vor sustine examenul. Dar au termen ca pana la o anumita data stabilita sa faca dovada ca au luat licenta. Asa era pana acum.
      Dar trebuie sa vezi in calendar cand se depun dosarele. Poate anul acesta poti aduce direct adeverinta ca ai luat licenta, avand in vedere ca examenul este tocmai in august.

      Ștergere
  76. Am absolvit in 1997 ASE, Fac de Comert, sectia Turism servicii. In anul 3 am frecventat un curs de psihologie scolara-este trecut in foaia matricola de la sfarsitul facultatii. As putea sa lucrez ca prof suplinitor calificat/necal intr-un liceu de profil(turism servicii)?

    RăspundețiȘtergere
  77. Degeaba ai facut cursul de psihologie scolara daca nu ai facut tot modulul psihopedagogic. Daca poti preda la liceu fara acest modul nu stiu. Scrie in metodologie, care o piti vedea aici:"Metodologia miscarii personalului didactic 2012-2013"
    Daca nu ai timp s-o studiezi intreaba la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  78. Buna, anul acesta termin Pedagogia invatamantului primar si prescolar (facultate). Tot anul acesta imi doresc si un bebelus. Am intrebat in stanga si in dreapta un lucru si nimeni nu a stiut sa-mi raspunda. Poate ma ajutati voi fetelor. Sa spunem ca intru in prenatal, cat timp de la terminarea facultatii trebuie sa intru in invatamant pentru a nu-mi pierde dreptul de a profesa? Sau ce anume am de facut, poate doresc sa intru in invatamant peste 2 ani..pot? Trebuie sa dau vre-un examen la terminarea fac? De orice fel?

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna Camelia, odata ce ai diploma de facultate ea iti ramane si nu esti obligata sa predai in x ani de la terminarea facultatii. Teoretic poti preda si peste 10-15 ani, doar sa nu se mai suceasca cei de la guvernare sa scoata niste legi mai ciudate :)
    Ca sa intri in invatamant trebuie sa sustii examenul de titularizare.
    Doar sa ai grija cu prenatalul, ca imediat ce termini facultatea sa iti depui actele pentru somaj, ca altfel poti pierde indemnizatia pentru copil. Trebuie sa ai continuitate cel putin 12 luni. Sa te interesezi, ca e pacat sa nu iei banutii.
    Mult succes si iti doresc sa ai un bebelus sanatos :)

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna! Sunt suplinitor necalificat(engleza) si as vrea sa trec din necalificat in calificat sa ma pot inscrie la titularizare dar nu stiu ce anume trebuie sa fac si nimeni nu a stiut sa-mi raspunda la aceasta intrebare. Am terminat fac. de Relatii Internationale si Studii Europene. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa fii calificat nu trebuie sa faci mare lucru :)
      In primul rand trebuie sa ai modulul psihopedagogic facut.
      In al doilea rand, trebuie sa te inscrii la examen si sa iei nota mare.

      Ștergere
  81. Multumesc pt raspuns!:)
    am modulul facut iar la examen m-am inscris , am luat nota mare dar la necalificati. nu m-au lasat sa ma inscriu la calificati(de ce? nu stiu , nu mi-au spus). pun aceasta intrebare deoarece stiu ca este diferenta si la salariu intre necalificati si calificati si as vrea sa ma inscriu si la titularizare dar. . .
    Poti fii considerat suplinitor calificat doar cu modulul psihopedagogic?(revin eu am terminat Relatii Internationale si Studii Europene si predau engleza). Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu te-au lasat sa dai examen la calificati, asta inseamna ca facand "Relatii Internationale si Studii Europene" nu poti preda engleza si chiar daca ai modulul psihopedagogic nu poti fi calificat.
      Vezi in centralizator pentru a te lamuri.

      Ștergere
  82. Buna, am liceul pedagogic terminat si facultatea de psihologie, insa nu am facut modulul psihopedagogic din cadrul facultatii, pot sa ma inscriu la titularizare pentru educatori? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai modulul psihopedagogic facut, te poti inscrie la examen ca necalificat si asta dupa ce calificatii dau examenul. Momentan nu este specificat nimic despre suplinitorii necalificati.

      Ștergere
  83. Buna! Pana la ce data se fac inscrierile pentru examenul din 2012? Daca termin anul acesta in vara facultatea pot sa ma inscriu la concurs...am inteles ca inscrierile se fac in aprilie si eu nu am cum sa depun adeverinta ca am licenta pentru ca pe aceasta am sa o iau tocmai in luna iulie...vreau sa stiu cum trebuie sa procedez in acest caz...cum trebuie sa procedeze absolventii promotiei 2012 daca inscrierile se fac in aprilie iar ei pot depune adeverinta de licenta tocmai in luna iulie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile se fac pe 2-12 aprilie. Trebuie sa aduci o adeverinta de la facultate prin care se precizeaza ca esti in ultimul an si vei sustine anul acesta examenul de licenta. Apoi dupa ce iei licenta, trebuie sa aduci adeverinta ca ai luat-o.

      Ștergere
  84. Anul acesta trebuie sa dau si definitivatul si titularizarea. Vreau sa stiu daca inspectiile de la definitivat se pot echivala cu cea ceruta pt titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  85. Sunt din Sighisoara, imi puteti sa-mi spuneti unde se pot fac inscrierile pentru examenul de titularizare? multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  86. Sunt din Sighisoara, imi puteti sa-mi spuneti unde se pot fac inscrierile pentru examenul de titularizare la pedagogie. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosarele se depun la centrele de concurs.
      Vezi in dreptul postului care doresti sa-l ocupi, pe ultima coloana este afisat centrul de concurs.
      Lista posturilor pentru concurs 2012

      Ștergere
  87. AM ABSOLVIT PSIHO PEDAGOGIA CE FAC PT A INTRA IN INVATAMANT CU CE INCEP

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa te inscrii pentru examen.

      Ștergere
  88. acum 2 ani am terminat fac de chimie, am profesat un an iar momentan stau acasa pt ca nu am mai avut post.acum vreau sa dau din nou examenul dar pe materia mea(chimie-gimnaziu) nu prea sunt posturi in jud arges.asa ca nu-mi ramane sa ma uit decat la posturi incomplete.dar la lista posturilor nu este nici un centru afisat.trebuie sa depun actele la inspectorat?imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pt ex?

    RăspundețiȘtergere
  89. sunt aceleasi acte ca in 2011?

    RăspundețiȘtergere
  90. inca o intrebare mai am : exista pe undeva materia necesara pt exam de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Materia care trebuie sa o inveti este in programa si o poti gasi la biblioteca.

      Ștergere
  91. Buna ziua,

    am si eu cateva nelamuriri. Am terminai in 2009 facultatea de psihologie si in septembrie 2010 mi-am dat si licenta, am de asemenea si modulul pedagogic I.

    Nu am primit de la universitate diploma ca am modulul pedagogic (doar adeverinta care arata acest lucru), ma pot inscrie la examen doar cu adeverinta?

    Daca n-am mai predat niciodata ce acte mi-ar trebui pt dosar?
    Puteti sa-mi spuneti cate ore pe saptamana as avea?

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  92. Buna! Oare o adeverinta de la medicul de familie e de ajuns? Sau trebuie si un aviz psihologic si o adeverinta de la medicina muncii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic trebuie stampila de la medicina muncii. Anul trecut erau judete unde acceptau numai adeverinta de la medicul de familie, iar in unele judete trebuia sa ai stampila de la medicina muncii. Presupun ca si anul acesta e la fel, depinde de judet sau mai degraba de centru.

      Ștergere
  93. Buna ziua

    am si eu o intrebare: am terminat in 2010 facultatea de psihologie, dar nu am facut si modulul psihopedagogic, as putea sa ma inscriu la examenul pentru suplinitor educator?

    Si cand pot depune dosarul?

    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai modulul nu poti da examen pe 2 august. Singura sansa a ta e ca dupa repartizarea din august, sa mai ramana posturi libere, iar scolile sa organizeze examen pentru necalificati.

      Ștergere
  94. Bună!

    Dacă anul acesta termin Facultatea de Informatică, dar nu dau și licența acum, înțeleg din discuțiile de mai sus că aș putea fi și profesor suplinitor necalificat? Am modulul pedagogic făcut în 3 ani - echivalent pentru gimnaziu, asta înseamnă că pot fi suplinitor doar la școli generale? Unde m-aș putea interesa mai în detaliu?

    Trebuie să dau acel examen de care se vorbește? Ori, care-s pașii? Cum pot afla posturile ce necesită suplinitor?

    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Georgiana, daca nu ai diploma de licenta nu poti fi suplinitor calificat. Din pacate pentru necalificati nu este nimic specificat in metodologie. Trebuie vazut la toamna cate locuri raman libere si daca se va da examen pentru necalificati. Fara licenta, modulul psihopedagogic nu are valoare.
      Pentru mai multe detalii poti citi metodologia, pentru a vedea cam cu ce se mananca acest examen :)

      Ștergere
  95. Buna! nu am trecut de proba practica, ce se intampla in acest caz?
    mai pot primi un post in august, cum trebuie sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  96. voi merge anul acesta la titularizare. daca voi lua o nota mai mica decat anul trecut, am dreptul sa- mi aleg nota de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  97. Doresc daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva,va rog frumos;sunt profesor invatamant prescolar,titular,cu o vechime de 35 ani,cu toate gradele. In 1999 am terminat la zi(seral+toate simbetele si duminicile) ,ofacultate de drept particulara in brasov,pentru care am dat examen de admitere cu reputati prfesori si pe care am absolvit-o cu note mari.In 2ooo am intrat in avocatura,dar din motive independente de vointa mea n-am terminat.In2010,raminind in invatamint am facut si un master pe consiliere psiho pedagogica.Ce ar trebui sa fac pentru a preda unor elevi mai mari,cultura civica,rel.internationale,dat fiind ca in facultate am facut si filozofie si antreprenoriat ,istorie dar si lb.straina?multumesc:C

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna!Am si eu o intrebare la care am tot gasit raspunsuri..dar diferite...Eu sunt absolventa a Facultatii de stiinte ale comunicarii,specializarea -jurnalism,de asemenea am si diploma de psihopedagogie...vreau sa stiu la ce anume as putea sa dau examen de titularizare...am intrebat si la inspectorat si mi-au spus ca as putea la Cultura civica...DACA MA POATE AJUTA CINEVA CU UN RASPUNS...Multumesc anticipat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  99. buna spuneti mi va rog , ce valabilitate are modulul pedagogic???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E valabil pe viata. Asta daca in viitor nu apare vreo lege mareata care sa anuleza acest lucru.

      Ștergere
  100. buna ,
    spune ti mi va rog, despre ce proba practica este vorba, si in ce consta ?mentionez , ca am terminat facultatea de chimie in 2002 , nu am predat pina in prezent dar, as dori sa ma inscriu ptr titularizare in 2013 ce acte sunt necesare ???? exista o anumita valabilitate a modului pedagogic?sau exista o anumita perioada in care ti se suspenda dreptul de a profesa daca nu am predat o anumita perioada de timp???multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  101. buna ziua, sunt studenta in anul 2 la master si am obtinut certificate la ambele module DPPD si as vrea sa stiu daca ma pot inscrie pentru un post in invatamantul liceal si daca da de ce acte as avea nevoie de la universitate. Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: