joi, 2 august 2012

Subiecte si bareme - titularizare 2012

Au fost afisate subiectele extrase pentru examenul de titularizare din 2 august 2012. Le puteti descarca cu tot cu baremele de notare de la link-ul urmator:

Subiecte si bareme (toate disciplinele) - titularizare 2012


Subiecte si programe - titularizare si definitivat

59 de comentarii:

  1. Cine poate sa spuna ce era QCM si QROC la subiectele de la franceza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. QCM = Questions a Choix Multiples, QROC = Questions a Reponses Ouvertes et Concises

      Ștergere
  2. Imi spune si mie cineva mai luminat ca si mine un exercitiu la subiectul 1 educatie fizica si sport

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Efort continuu cu intensitate variata!
      Efort pe intervale sau repetate cu intensitate variata... :)

      Ștergere
    2. Eu vream un exercitiu nu procedee metodice si in plus eforturile repetate e la volum nu intensitate :).....mai exact un exercitiu pt eforturile progresive

      Ștergere
    3. Eu vream exercitii nu exemple de procedee, iar eforturile repetate ii la volum nu intensitate. Mai exact vream un exercitiu la eforturile progresive.

      Ștergere
    4. offf colegu te inteleg perfect de 10 ani in coace Carstea e la putere toate subiectele de la titularizare sunt din carstea uite cartea lui aici citeste-o si ai sa intelegi
      http://www.scribd.com/doc/59770411/TEORIE-CARSTEA

      Ștergere
    5. Calitatea motrica rezistenta spre deosebire de celelalte calitati motrice ea se face combinatu cu viteza sau forta. exercitiile pot fi in regim de viteza sau de forta mai putin de indemanare, poti sa o faci si in regim de indemanare doar in antrenament sportiv de performanta unde vrei tu sa pui accentul nu stiu ce element sau procedeu sportiv. Deci exercitiile pot fi din atletism (alergare de rezistenta)sau din culturism (power tuning sau exercitii in circuit pe ateliere sau aparate, eu asa am facut) si te joci dupa cum spune Cristea cu efortul;)) b) Procedee metodice bazate pe variaţia intensităţii efortului fizic:
      b.1. procedeul eforturilor
      variabile
      când se menţine aceeaşi unitate deefort (durată/"repriză", distanţă, număr de repetări), dar se modificăintensitatea, în sens de creştere şi descreştere; b.2. procedeul eforturilor
      progresive,
      când se menţine aceeaşi unitate deefort (distanţă, durată/"repriză", număr de repetări), dar se modificăintensitatea numai în sens de creştere (fie pe parcursul unităţii deefort, fie de la o unitate de efort la alta).

      Ștergere
    6. alergare in tempo variat,40 m T2/4, 30 m T 3/4 20 m, T 4/4 ;40 m T4/4 , 60 m mers, 3-4x;pauza cei 60 m mers.este un exercitiu cu eforturi variabile

      Ștergere
    7. parca subiectul I se referea la forta nu la rezistenta

      Ștergere
  3. model de subiect la titularizare unde gasim ??

    RăspundețiȘtergere
  4. corectare prea severa,au schimbat subiectele pe ultima suta de metri si ne asteptam la dezastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am observat subiectele si baremele pentru educatoare
    Mirela Ionescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiecineva unde se corecteaza la invatatori?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am un gust amar in urma acestui examen.La chimie , din toata organica cat este ea de frumoasa ,altceva mai urat decat sapunuri , detergenti si petrol nici ca se putea da un subiect.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si tot la chimie , cine a elaborat subiectele a uitat cu desavarsire ca mai sunt si profesori de gimnaziu care dau examenul? La majoritatea disciplinelor au fost continuturi ori la alegere ,ori un continut din gimnaziu la prima parte si unul din liceu la cea de a II a parte.Chiar nu se putea si la noi lucrul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Q.C.M. = Questionnaire a choix multiple
    Q.R.O.C. = Questionnaire a reponses ouvertes et courtes

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost destul de urat, cu siguranta vor fi dezastre mari. La mine intr-un centru din Neamt se spunea ca se corecteaza in 3 centre universitare, Iasi, Cluj si Bucuresti...

    RăspundețiȘtergere
  11. oare nu se poate face nimic cu noul mod de organizare a examenului nu sunt de acord. Era mai bine cu vechiul model ca in functie de nota sa ocupi postul asa chiar daca obtii nota mare nu ai aceasta sansa e o nedreptate, tb facut ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vom vedea cum va fi la anul. Mereu se schimba cate ceva.

      Ștergere
  12. La protectia mediului, au ales din Modulul de Ape Naturale, care se face in clasa a XII-a, nu in a XI-a cum zic ei. Chiar nu verifica nimeni subiectele astea inainte sa fie date? Ce fac toti aia din minister? Ca sunt multi!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. oARE UNDE SUNT SUBIECTELE DE LA TIT. PENTRU INVATATORI/ LINIA MAGHIARA? NU LE VAD DOAR PE CELE DE LA EDUCATORI/ LINIA MAGHIARA!

    RăspundețiȘtergere
  14. oare presa nu a analizat un subiect? cum e structurat si ce cerinte sunt?

    RăspundețiȘtergere
  15. a mai dat cineva la turism? ce fel de evaluare trebuia facuta la ultimul subiect??

    RăspundețiȘtergere
  16. as dori si eu, daca se poate, rzolvarea subiectului de la examenul de titularizare, la limba engleza

    Elena

    RăspundețiȘtergere
  17. mie pe educatori mi s-au parut usoare subiectele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bravo......inseamna ca iei nota 10.....daca spui k au fost usoare!

      Ștergere
  18. ASA DUPA CUM SE VEDE SI-AU PROPUS CU ORICE PRET SA CONCEAPA SUBIECTE INTR-UN ASA FEL INCAT IN LOC SA ITI REZERVI TIMPUL REZOLVARII SUBIECTELOR ,SA ITI BATI CAPUL DIN CAUZA CONFUZIEI PE CARE SI-O PROPUN SA O INDUCA CELOR CARE SE AFLA IN FATA FOII DE EXAMEN MA INTREB CE FEL DE DOMNI PROFESORI SUNTETI CEI CARE HOTARITI CONCEPEREA ACESTOR FENOMENE DE LUCRARI??? PRETINDETI CA IN ALCATUIREA DE EXERCII PENTRU MOMENTUL DE EVALUARE A ELEVILOR SA FORMULAM CERINTE CLARE.. PENTRU PUNCTAJ MAXIM(CAZUL SUBIECTULUI LA FRANCEZA )DAR VOI
    ???? VOI CE FEL DE CEWRINTE ATI CONCEPUT CATE LUNI V-ATI GANDIT LA ACELE CERINTE CARE PANA LA URMA NUMAI CLARE NU AU FORS CE NE CREDETI PE NOI?? CONCEPETI UN SUB O LUNA CARE NOI TRREBUIE SA-L DEZBATEM IN CATEVA MINUTE ???? VOM VEDEA CE NOTE VOR FI DACA NU DEJA SUNTEM MOBILIZATI DE LA CATEVA CENTRE PENTRU PROTEST !

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi spune cineva rezolvarea la subiectul 1 EFS cu tot cu exercitii? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. HLIHOR CORNELIA3 august 2012 la 22:12

    SE VEDE CA PENTRU EXAMENELE ACESTEA SUBIECTELE SUNT CONCEPUTE IN ASA FEL INCAT AFLANDU-TE IN FATA FOII DE EXAMEN IN LOC SA-TI REZERVI TIMPUL PENTRU REZOLVAREA LUCRAII TREBUIE SA TE LUPTI CU INTENTIILE DE A INDUCE CONFUZIA IN INTERPRETAREA SUBIECTELOR DOMNILOR PROFESORI CARE ATI CONCEPUT ACESTE FENOMENE DE SUBIECTE CAT TIMP V-A LUAT PENTU ASTA???IN BAREM PENTRU SUBIECTUL DE LIMBA FRANCEZA LEGAT DE PUNCTAJ ... IN ALCATUIREA CERINTELOR PENTRU EVALUARE A ELEVIILOR VORBITI DESPRE CLARITATEA CERINTELOR DA ??? E NORMAL DAR IN CAZUL DOMNIILE VOASTRE UNDE A FOST CLARITATEA CERINTELOR ??? Q.C.M Q.R.O.C. TREBUIA SA CONCEPEM SUBIECTUL TOT ASA SI AVETI CERTITUDINEA CA DIN DOUA CUVINTE IL TERMINAM. VEDEM CE NOTE SE VOR LUA SI IN FUNTIE DE ASTA NE CONSIDERAM INDREPTATITI SA LUAM MASURI DEJA AM CONVOCAT CATEVA CENTRE DACA E CAZUL DE PROTEST .

    RăspundețiȘtergere
  21. Pana la urma cand se dau rezultatele? In 6 sau in 7? Unde se afiseaza prima data...pe edu ,la inspectorate sau la centrul de concurs?
    Eu sunt din jud Hunedoara.Stie cineva unde se corecteaza invatatorii de la noi din jud?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  22. La istorie am primit nişte subiecte ok.Mă aşteptam la ceva mult mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ar mai fi trebuit cel putin o jumatate de ora pentru descifrarea a ceea ce se cerea in enunturi si, desigur, pentru anticiparea baremelor de corectare. Este clar ca nimeni din Minister nu intentioneaza sa raspunda de ambiguitatea itemilor pentru care "specialistii" au avut totusi suficient timp sa ii elaboreze, in timp ce, altii, (mai fraieri, de la baza piramidei) respectiv candidatii, trebuie sa raspunda cu o nota pentru claritatea itemilor pe care i-au avut de elaborat in partea a II-a, intr-un timp limitat. Ce sa mai spunem de termenii subiectivi pe care ii intilnim in baremele de corectate...Ce unitate de masura putem gasi pentru o argumentare CONVINGATOARE? Zbateri inutile intr-o lume Absurda...

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua! Ce inseamna ca nu se acorda punctaje partiale? Daca am rezolvat partial corect un subiect/cerinta nu primesc un punctaj mai mic decat cel din barem? Va rog frumos sa-mi raspundeti, chiar nu inteleg formularea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca intelegi foarte bine formularea, dar nu vrei sa accepti acest inteles...In detalierea baremelor, detaliere care de aceasta data este foarte clara, ti se prezinta ce se puncteaza si cit se puncteaza. Exista situatii cind acordarea punctajului total, alocat unui item, este conditionata de incadrarea in limita de spatiu, coerenta, etc. Aici este problema...deci nu primesti punctaj intermediar (adica nu primesti nimic...) daca nu ai respectat respectiva conditie.
      Reciteste baremele, trage aer in piept si accepta ca noua, dascalilor din Romania democrata a anilor 2012, ni se intimpla toate acestea...

      Ștergere
    2. Multumesc pentru prelegere! Am luat 9,4!

      Ștergere
  25. Unde gasesc baremele de la cultura civica?

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa le fie rusine celor care au organizat acest concurs!Comisiile din centrele de examen au facut o multime de fraude,i-au favorizat pe cei care au obtinut note mari .Vreti sa stiti cum?Pilele ieseau din examen si isi completau lucrarile in sali de clasa ascunsi unde aveau de unde sa se inspire.Ce coduri de bare!?Un mod de a-i speria pe candidati,dar in realitate cei care supravegheau treceau un nr. mai mare de pagini si de coduri de bare.Ca sa nu mai spunem ca s-au schimbat si lucrari intrgi!Oare cat o sa mai rabdam atatea marsavii? Si ne mai miram ca romanii destepti isi parasesc tara!Din cauza celor care ne conduc si ne prostesc in fata.

    RăspundețiȘtergere
  27. ACESTE SUBUECTE NU RESPECTA PROGRAMA PENTRU EXAMENUL DE TITULARIZARE.NU AU FOST ALESE SUBIECTE DECAT DIN PARTEA DE METODICA FOARTE HAOTIC FORMULATE.ELABORATI MAI INTAI O NOUA PROGRAMA PENTRU ACEST EXAMEN DACA SE DORESTE O SCHIMBARE SI INCERCATI SA O RESPECTATI CAND FORMULATI SUBIECTE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cine crezi ca are timp de noi? Nu vezi ca nu stiu decat sa se certe intre ei?

      Ștergere
  28. ce se intampla cu cei care au luat sub 5 la scris,va mai fi o testare...?

    RăspundețiȘtergere
  29. o rezolvare a modelului de subiect la educatori.nu se posteza

    RăspundețiȘtergere
  30. la fel vor fi structurate si anul acesta subiectele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectele din acest an vor fi din didactica specialitatii, la fel ca anul trecut.

      Ștergere
  31. buna.de unde pot sa fac si eu rost de niste subiecte care sau dat anul trecut la mecanica?ma poate ajuta si pe mine cineva?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna! Nu mai gasesc subiectele si baremele date anul trecut 2012 la invatatori. Va rog sa ma ajutati.

    RăspundețiȘtergere
  33. Am si eu o intrebare: anul asta se mai pot recupera dosarele depuse la centrele de examen? Trebuie sa legalizam actele si le putem lua din dosarele vechi. Eu asa am facut anii trecuti.Costa destul de mult legalizarile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca se pot lua documentele din dosarele depuse anul trecut. Nu stiu exact cum se procedeaza. Daca reusesti, te rog lasa un comentariu in care sa spui cum ai procedat.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: