sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Proiect - metodologie 2013-2014

A aparut proiectul metodologiei pentru 2013-2014. Eu momentan nu am apucat sa o citesc, dar va recomand sa o studiati chiar daca nu e varianta finala.

Metodologia cadru privind mobilitatea personalului din invatamantul preuniversitar in anul scolar 2013-2014


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

210 comentarii:

  1. din ce am citit eu nu se pot titulariza si cei care au participat in 2012 la concursul de titularizare,nu sunt inclusi,pe baza articolului 253

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu vad de ce nu se pot titulariza! in fond a fost tot examen nationa!

      Ștergere
    2. nici mie nu mi se pare coorenta legea 253 .am obtinut nota 9 la examenul de titularizare si nu m-am putut titulariza pt ca s-au modificat posturile inainte de examen ,sper sa se apice aceasta lege si pentru noi cei care nu am reusit sa ne titularizam ,sa fie si tara noastra in randul lumii oarecum ,sau ne batem joc de valori si de tot ce e de calitate.

      Ștergere
    3. Buna ziua,as avea nevoie de ajutor intr-o anume intrebare: am luat diploma de licenta acum in 2012 pentru invatamantul primar si prescolar,as dori sa ocup un post pentru invatatoare in anul ce sta inainte,la concursul care se va da in anumite unitati de invatamant din ce anume trebuie sa ma pregatesc sa invat,Metodologie aud la fete,dar ce anume???pt ca, cursurile si ceea ce am facut in Facultate nu vor fi de ajuns cu siguranta,as dori sa stiu o anume carte sau ma rog...multumesc :* Gianina

      Ștergere
    4. Metodologia trebuie sa o citesti pentru ca acolo sunt multe informatii utile, printre care si calendarul, ce acte trebuie sa pui la dosar. Inca nu a aparut, dar trebuie sa apara cat de curand. Atunci cand va aparea eu o voi afisa pe site.
      Trebuie sa inveti subiectele din programa. Acolo ai bibliografia cu cartile necesare pentru invatat.

      Ștergere
    5. Buna,nu va suparati cand apare calendarul pe 2013-2014?As vrea sa stiu cand ma pot inscrie si cand are loc concursul.Va multumesc

      Ștergere
  2. Bună ziua, am participat in anul 2012 la concursul de ocupare a posturilor vacante pe perioadă nedeterminată, am luat o notă destul de mare pentru a ocupa un post, dar nu am avut pe ce post să mă titularizez. Am vreo şansă să mă titularizez fără să mai particip la vre-un concurs?
    Vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu vad ca s a schimbat aproape nimic,fata de anii trecuti,inclusiv anul trecut.Aceleasi legi.

    RăspundețiȘtergere
  4. mariaaschilean@yahoo.com4 noiembrie 2012 la 18:37

    care va fi programa titularizare invatatori 2013-2014?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu au aparut noile programe, dar cel mai probabil vor ramane la fel ca anul trecut.

      Ștergere
  5. De ce e mai important concursul din 2009, organizat la nivel judetean, cu subiecte concepute si corectate nivel judetean - si stim noi cum......, fata de concursul din 2012 organizat la nivel national?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cei de acum din minister sunt la fel ca si ceilalti. Mi se parea corect ca titularizarea cu art 253 sa fie inaimtea restringerilor si transferarilor, astfel imcit dadeau seansa profesorilor ce sunt pe aceste posturi sa ramina
    PE sindicalisti nu-i inereseaza de oamenii care sunt cu contract pe perioada determinata.
    Noul proiect este acelasi ca cel vechi.
    Nu s-a scos nici inspectia la clasa care a fost o prostie.

    RăspundețiȘtergere
  7. DORESC MATERIALELE PENTRU PREGATIREA IN VEDEREA TITULARIZARI LA EDUCATIE FIZICA SI SPORT IN 2013

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua ,va rog lamuriti-ma si pe mine,am o vechime de 8 ani,m-am titularizat anul acesta dar nu am deful,am incercat sa ma inscriu anul acesta din nou dar nu mi s-a primit dosarul,doar o singura data am mai fost inscrisa la def.cum pot proceda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de ce nu ti-au primit dosarul?

      Ștergere
    2. definitivatul se da in maxim 7 ani si cu dreptul de sustinere de 3 ori, iar tu cum spui ca ai 8 ani....e mai grav

      Ștergere
    3. nu cred, dacă s-a titularizat anul acesta și până anul trecut era suplinitor, nu cred că are vreo importanță. Eu predau din 28 octombrie 2003 și nu am putut să-mi dau definitivatul, pentru că tot am fost internată în spital pe perioada verii, de-abia putea să ajung la CNU. Anul acesta, din ianuarie, pentru că am suferit două operații foarte grele, nu am mai fost la școală din ianuarie, iar la repartizări (deși am făcut eforturi supraomenești și Dumnezeu mi-a ajuat să particip la CNU, în 2 august, și să obțin aproapte 6)nu m-am putut prezenta. Acum stau acasă, pentru că nu pot să merg... Nu-s'nici în concediu medical, nici repartizată... Dacă mă fac bine, va trebui să reiau totul de la capăt (concurs de titularizare la vară). Iar dacă voi reuși să mă titularizez, să nu mi se accepte dosarul de înscriere pentru definitivat???? Mi se pare cea mai mare prostie, scuzați-mă! Așadar, nu cred că ar trebui să întâmpeni probleme! Mergi la inspectorat și nu te lăsa până nu ți se acceptă dosarul de înscriere pentru definitivat. Nu au dreptul să ți-l refuze!

      Ștergere
    4. Imi doresc si eu sa stiu care este programa de anul acesta la consiliere psihopedagogica si cand va avea loc examinarea la clasa/astept un raspuns.va multumesc!

      Ștergere
    5. Programa pentru 2013 inca nu a fost afisata. Pana va fi, programa de anul trecut ramane valabile: Programe valabile titularizare 2012
      Inspectiile la clasa vor avea log in perioada 27 mai - 28 iunie 2013.

      Ștergere
  9. am și eu o rugăminte, mă poate ajuta cineva cu materiale pentru metodică la matematica? vreau să mă pregătesc pentru la anu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate astea te ajuta:
      http://examentitularizare.blogspot.ro/2012/08/ghid-de-evaluare.html
      http://examen-bac-titularizare.blogspot.ro/2011/06/ghid-de-avaluare-la-matematica.html

      Ștergere
  10. sa fie si nota din 2012 valabila in baza art 253

    RăspundețiȘtergere
  11. A fost si acesta examen national,de ce nu s-ar aplica legea 253 si in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
  12. Este ilogic. De ce sa nu fie considerat si examenul sustinut in 2012? Consider ca a fost mai greu acest examen decat cele sustinute in anii anteriori. Desi de 9 ani obtin constant note de peste 8,50 (9,55 in 2012), totusi nu reusesc sa ma titularizez din cauza imperfectiunii legii. Este o discriminare perfecta. Nu este posibil asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cei care au dat examen in 2009 nu pot fi repartizati pe post in anul scolar 2012-2013 si, implicit, nu pot fi titularizati in anul scolar 2013-2014 deoarece, pierzandu-si dreptul la continuitate (trecand 3 ani), nu au repartitie in baza notei. Prin urmare, anul 2009 ar trebui scos din lege si, totodata, introdus anul 2012. Pentru ca altfel legea devine inaplicabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a discutat acest lucru cu dl. Liviu Marian Pop si acum asteptam rezultatele.

      Ștergere
  14. Cu alte cuvinte, cei care au dat examen in 2009 au fost obligati sa sustina acelasi examen in 2012.

    RăspundețiȘtergere
  15. Va pot spune si eu ca am toate gradele luate cu nota 10 si titularizarea cu nota peste 7 si sunt obligata sa dau titularizarea din 3 in 3 ani fara nici un post titularizabil, ce spuneti e corect?

    RăspundețiȘtergere
  16. vreau si eu programa de anul acesta pentru invatatori !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu au aparut programele pentru 2013. Te poti uita insa pe cea care a fost valabila anul acesta.

      Ștergere
  17. Normal asa este,sa aiba si cei care au dat examenul in 2012 posibilitatea de titularizare asa cum au avut cei din anii trecuti.Sa speram ca domnii din minister isi vor da seama si vor rectifica eroarea.Doar de asta a fost publicat proiectul de Metodoogie ca in cazul in care sunt greseli sa poata fi corectata in timp util.Inteleg ca domnul Pop in care am mare incredere se va sesiza si va face ce trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  18. Trebuie sa ne unim si sa tragem semnalul de alarma ca sigur este o gresala in ceea ce priveste titularizarea cu nota din 2012.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil va fi remediata curand aceasta greseala.

      Ștergere
    2. De acord trebuie sa facem cat mai multe sesizari in acest sens ca sa isi dea seama de gresala.

      Ștergere
    3. Sa ne auda domnii din minister si sa nu lase sa se comita o asemenea nedreptate.Doamne ajuta!

      Ștergere
    4. SEMNATI ACESTA PETITIE SI DISTRIBUITI LA CAT MAI MULTA LUME CA SA FIM AUZITI
      http://www.petitieonline.ro/petitie/66460148

      Ștergere
    5. Am obtinut nota 9.60 la titularizare 2012 iar acum nu pot sa ma titularizez din cauza acestei legi. As vrea sa stiu daca nota mea este valabila 4 ani. Am auzit ca s-a redus valabilitatea la 2 ani. E adevarat ?

      Ștergere
    6. Va fi valabila nota din 2012 pentru titularizarea in baza art.253 din legea educatiei, vezi ultimele postari de pe acest site.

      Ștergere
    7. subscriu. isi bat joc de noi pentru ca nu luam atitudine

      Ștergere
  19. Buna ziua! Eu am dat examenul de titularizare intre 2008-2010 si nu am obtinut niciun post chiar dak am avutpeste 7, apoi amstat in concediul maternal. Vreau sa dau din nou anul acesta (2013) si as vrea sa stiu daca se pastreaza forma de examen din 2012 sau din anii anteriori. Probabil ma veti trimite sa citescmetodologia darsincer momentan nu am timp si sunt curioasa sa stiu cum sa ma pregatesc. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil examenul din 2013 va fi la fel ca cel de anul acesta. Momentan nu a aparut metodologia finala pentru 2013. Cand va fi publicata in Monitorul Oficial o sa stim exact.

      Ștergere
    2. am avut peste 7 in 2011 ,am ocupat un post ,apoi la sfarsitul anului scolar trecut am pierdut 5 ore ca urmare a comasarilor unor clase astfel ca am completat catedra cu ore luate in urma concursului din 2012(la care am luat 9,57).deci am 13 ore in urma repartitiei din 2011 si 5 ore in urma repartitiei din 2012.pot beneficia de art 253?

      Ștergere
  20. am avut la concursul din 2011 nota peste 7 am ocupat un post din care la sfarsitul anului tercut am pierdut 5 ore pe care le-am completat cu alte ore luate in urma concursului din 2012 (la care am luat nota 9,53).practic am 13 ore cu repartitie din 2011 si 5 ore cu repartitie din 2012.pot beneficia de titularizare cu articolul 253?

    RăspundețiȘtergere
  21. titularizare cu articolul 253 mai este valabila?

    RăspundețiȘtergere
  22. Cei care au sustinut examen de ocupare a unui post vacantat in timpul anului scolar in ce categorie se incadreaza? Nu pot beneficia si ei de continuitate in aceeasi unitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca sunt incadrati la plata cu ora, nu pot beneficia de continuitate.

      Ștergere
    2. Cei care au ocupat un post vacant prin alte concursuri decat cele de titularizare, nu au beneficiat niciodata de continuitate!

      Ștergere
  23. Buna ziua,
    Am si eu o intrebare:daca am sustinut examenul de titularizare in anul 2010,mai pot beneficia de continuitate in anul scolar 2013\2014 fara sa mai merg la concurs?in metodologie nu se specifica nimic in acest sens!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu se specifica nimic in Metodologie inseamna ca trebuie sa sustii concurs in 2013.

      Ștergere
    2. Ti-ai consumat ciclul de 3 ani de continuitate in baza unei singure note. Examen 2013 sau, mai bine Canada! :)

      Ștergere
  24. pretransfer fara consimtamant

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna...as avea si eu o intrebare cand apare tematica pentru profesor de istorie pentru 2013...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta programele au fost publicate prin februarie. De fapt erau aceleasi de anul trecut. De aceea te sfatuiesc ca pana apar noile programe sa te uiti pe cele din acest an.

      Ștergere
  26. Titularizare conform art 253 sa fie inainte de transferuri! sa aiba o sansa si suplinitorii, care au luat note mari sa se titularizeze!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da sigur.Speram sa se reglementeze aceste nedreptati.Ii rugam pe domnii de la minister sa nu ne ignore asa cum nici noi nu am facut-o!

      Ștergere
  27. Va rog mult daca are cineva o rezolvare la modelul ptr. examenul de titularizare la matematica sau o rezolvare a subiectului din 2 august, va rog sa postati....as vrea sa vad o rezolvare conform modelului dat anul acesta. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  28. am și eu o rugăminte, mă poate ajuta cineva cu materiale pentru metodică la discipline tehnice-industrie alimentara? vreau să mă pregătesc pentru la anul.
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  29. Am si eu o rugaminte cine poate sa-mi dea si mie programa ptr. def. la educatie fizica si sport?
    Eu m-am titularizat anul acesta 2012 dar nu am def.si sunt obligata sa raman la acest post pana i-au def. dar fac naveta la 70km si nu mi-au dat voie la detasare insa dosarul fusese acceptat ptr. detasare , si m-am trezit cu surprize la sedinta ,ce ziceti de asta?

    RăspundețiȘtergere
  30. VA ROG FRUMOS, mă poate ajuta cineva cu materiale pentru metodică la discipline tehnice
    -electronica-automatizari.
    Sunt incepator, vreau sa obtin un post in inv.
    orice alt material, programa sc in domeniu, orice e binevenit
    multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  31. Se stie data de sustinere a examenului scris? Anul acesta a fost parca pe 5 august. La anul tot prin perioada aceasta va fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai aruncat macar o privire pe proiectul de mai sus? In el scrie ca va fi pe 30 iulie. Daca in Monitorul Oficial va fi publicat fara modificari, atunci aceea este data. Cel mai bine e sa astepti sa fie publicat pentru a fi sigur(a).

      Ștergere
  32. mai trist,sunt in invatamant de 17 ani, am toate gradele didactice,am fost si director pana in acest an scolar timp de 9 ani si nu sunt titulara. La exameneul de titularizare am luat tot peste 8, anul trecut am luat 8,90 si din trei in trei ani dau examen. no ce zici voi de asta!!!vb de lege, care lege?

    RăspundețiȘtergere
  33. daca domnul POP nu mai este ministru oare ne mai poate sustine pe cei cu exanen 2012 pentru art 253?
    Sau ar trebui sa explicam altcuiva situatia noastra .Dar cui?are cineva idee?
    Sincer ar trebui sa ne unim si sa tragem un semnal pentru ca la CNU din 2012 s-au facut titularizarile pe centre iar posturile titularizabile nu au fost date persoanelor cu cele mai mari note (nedrept pentru ca la vremea inscrierilor se spunea ca devii titularul scolii ,ulterior s-au facut modificari astfel incat cei care s-au titularizat pe centre in 2012 au devenit titularii sistemului si uite asa persoana care s-a titularizat cu 2,5 puncte mai putin ca mine poate ocupa postul meu la detasare sau transfer desi la acelasi concurs a avut o prestatie mult mai slaba)
    Macar sa putem beneficia de art 253.In caz contrar chiar cred ca nimanui nu-i pasa de lege ,de corectitudine ci numai de votul care trebuie dat o data la 4 ani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a discutat acest aspect(art.253) cu domnul Pop si a ramas ca va vorbi la minister. Daca o sa rezolve ceva sau nu, vom vedea.
      Anul trecut s-a incercat ceva... de fapt s-a ncercat, apoi s-au razgandit pe drum si de asta s-a intamplat ca cei cu note mai mici sa prinda posturi, iar altii cu note mai mari, nu au prins.

      Ștergere
  34. S-A REZOLVAT PROBLEMA TITULARIZARII IN BAZA NOTEI DIN 2012 IN ANUL SCOLAR URMATOR SA-U CEI DIN 2012 VOR RAMANE COBAII SISTEMULUI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu am auzit nimic.

      Ștergere
    2. Semnati aceasta petitie ca sa fim auziti si distribuiti la cat mai multa lume
      http://www.petitieonline.ro/petitie/66460148

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    3. Se scrie corect "sau"!!!

      Ștergere
  35. Aveti idee daca s-ar putea face u memoriu adresat ministrului educatiei in legatura cu nedreptate in ceea ce priveste notele din 2012?
    Suntem persoane cu note de peste 9 sau chiar 10 care nu ne-am titularizat in timp ce altii cu note mult mai mici au devenit titulare al sistemului si acum pot ocupa la detasare sau transfer postul unuia care la acelasi concurs a avut o nota mult mai mare.
    Nu pot sa cred ca legea trebuie lasata cu asemenea absurditati.Chiar nu intereseaza pe nimeni acest aspect?Macar de acet art 253 sa putem beneficia.
    Va rog sa ma indrume cineva pentru ca sunt hotarat sa merg chiar si in audienta insa nu stiu la cine si daca este un program anume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Semnati petitia daca nu ati semnat-o http://www.petitieonline.ro/petitie/66460148
      si apoi faceti un memoriu pe care il trimiteti pe adresa MEC.Asa am procedat si eu si am primit raspunsul:se va analiza memoriul dv.Cu cat mai multe sesizari cu atat mai bine pt noi.Daca aveti posibilitatea puteti solicita si audienta.Doamne ajuta-ne sa reusim!

      Ștergere
    2. In aceeasi situatie sunt si eu. Am obtinut 9.50 si nu m-am putut titulariza deoarece am dat pe centre iar altii cu note mai mici s-au titularizat si eu am ramas tot suplinitoare. M-am saturat!!!!!Este prea multa bataie de joc!

      Ștergere
  36. Sa se scoata de la pretransfer "cu acordul unitatilor". Sa raman pretransfer simplu (omul se duce unde vrea, in functie de localitatea de domiciliu); anul trecut au primit acordul doar pilele directorilor; si oamenii de valoare au ramas pe dinafara!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Ar trebui si pentru examenul de titularizare din 2012 sa se aplice art.253,asa cum in iunie 2012 s au titularizat pe post cei care au dat examen in anul anterior. Asa este corect...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista aici o petitie in acest sens: http://www.petitieonline.ro/petitie/66460148
      Trebuiesc cat mai multe semnaturi pt a fi ascultati.Distribuiti la cat mai multa lume!Sigur vom fi auziti!Doamne ajuta!

      Ștergere
  38. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu metodica la limba franceza?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  39. VREAU SI EU APLICAREA ARTICOLULUI 253,DOAMNE AJUTA!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Nu pricep eu sau s-a introdus chiar si la transfer proba practica? Adica daca vrei sa te transferi trebuie, pe langa punctaj sa sustii si o lectie la scoala la care vrei transfer? Nu inteleg de ce este nevoie de asa ceva. Lamuriti-ma , va rog!

    RăspundețiȘtergere
  41. ANONIM 3IANUARIE 2013
    Să sperăm câ va fi bine. Mai ales cu inspecţia la clasâ e o mare prostie şi o pierdere de timp. Numai la noi în România se îmtânplă aşa, una se promite şi alta se face. Probabil cu promisiuni false ajungi undeva sus.
    Cred că cea mai bună metodologie de titularizare rămâne cea din 2010-2011
    unde au fost şi subiecte de specialitate.
    Cine mă poate ajuta cu un site la minister şi să propunem şi această variantă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt de acord cu tine. Unde putem propune asta... nu stiu :(

      Ștergere
  42. La multi ani. Va rog sa ma ajutati putin. Am terminat facultatea de teologie muzica in 2005 , am terminat si modulul psihipedagogic, dar nu am activat in invatamant. As vrea sa ma inscriu la examenul de titularizare din 2013 pentru educatie muzicala. Auzisem ca trebuie sa-mi dau examenul de definitivat in termen de 5 ani de la terminarea facultatii. Mai este valabila aceasta chestiune?Oare m-as incadra pentru titularizare? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii fara probleme pentru examenul de titularizare. Trebuie sa dai examenul de definitivat in 5 ani de cand intri in invatamant.

      Ștergere
    2. eroare! Definitivatul se da in maxim 5 ani de cand te ai titularizat nu de cand ai intrat in invatamant. Daca nu l dai..iti pierzi titulatura. Daca nu esti titular..definitivatul il poti da oricand vrei.

      Ștergere
  43. am semnat petitia pentru art 253.
    Cum veti proceda cu ea ?
    V-a ajunge pe masa celor de la minister?
    Cand?
    Aveti grija ca s-a strecurat o greseala si anume apare ,,amplicarea ,,legii..
    Teoretic cei de la minister ar trebui sa remedieze greseala cu 2012 fara petitie din moment ce anul trecut s-a remediat pentru 2011 ar fi de la sine inteles ca asa este corect, insa ma gandesc ca s-ar putea sa avem surprize ca nu mai este an electoral.
    Mai mult ar trebui sa ia in calcul ca anul acesta datorita titularizarilor pe centre persoane cu note foarte mari de 9 sau chiar 10 au ramas fara post titularizabil in conditiile in care cei care au avut norocul sa se titularizeze au devenit titularii sistemului iar acum se mandresc cu detasari si transferuri poate chiar pe postul unuia cu nota mult mai mare.
    N-ar fi corect ca aceste persoane cu note mari in 2012 sa poata beneficia de art 253 macar?

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua,va rog daca puteti sa-mi trimiteti pe mail (mona_monika06@yahoo.com)informatii despre ce trebuie sa fac pt a preda in invatamintul primar,chiar si cel prescolar. Va mulumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Iasi in cadrul facultatii de psihologie, exista specializarea: Pedagogia invatamantului primar si prescolar.
      Posibil ca in alte orase, aceasta specializare sa fie la alte facultati. Trebuie sa va interesati.

      Ștergere
  45. am o mare rugaminte :sa-mi spuneti si mie cum intra petitia referitoare la art 253 semnata de noi in atentia celor de la minister pentru ca eu personal am facut un memoriu la minister si urmeaza sa merg si intr-o audienta si vreu sa demonstrez ca sunt multe prsoane nedreptatite prin faptul ca art 253 u este luat in calcul si sincer nu prea stiu cum este procedura cu acete petitii.
    Astept un raspuns din partea celui care a initiat-o pentru a fi sigura ca daca voi vorbi despre aceasta petitie atunci cand voi merge in audienta cei de acolo vor stii despre ce vorbesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa aduci vorba si eventual sa le dai link-ul... din pacate, acum sunt doar 47 de semnaturi.
      Dar trebuie aratat ca este o aberatie sa se scrie in clar anii in legea din 2011, iar in fiecare an sa fie aceasta problema. Teoretic dupa aceasta lege, asa cum este acum, peste 10 ani tot 2008, 2009 si 2010 conteaza. E putin absurd.

      PS: Nu sunt cel care a initiat petitia, deci inca mai asteptam raspuns.

      Ștergere
  46. CAND VA INTRA PETITIA REF. LA ART 253 SEMNATA DE NOI IN ATENTIA MINISTERULUI ?TIMPUL TRECE SI IN MOD SIGUR IN CEL MAI SCURT TIMP VA APAREA METODOLOGIA DE MISCARE PENTRU ANUL URMATOR.SA NU FIE PREA TARZIU!!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Sa inteleg ca daca nu se aplica legea 253 si pt. cei care au sustinut ex in 2012 si au luat note mari, dar nu s-au titularizat, desi posturile aveau viabilitate, dar unii directori le-au scos doar pt un an ca de......cine stie??? putem ramane fara posturi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan asa este, dar mai asteptam poate apare o Ordonanta de Urgenta care sa indrepte acest lucru.

      Ștergere
  48. Cand este etapa de titularizare conform art. 253 ca eu nu o gasesc in calendar

    RăspundețiȘtergere
  49. Am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva as dori daca se poate rezolvarea subiectelor de la matematica de la titularizare de anul trecut cum trebuiau facute efectiv subiectele.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  50. Citesc si ma cutremur cand vad greseli elementare de gramatica la unele din cadrele didactice care pretind ca au luat note mari la examene de titularizare etc.
    Oare tot asa ii invata si pe elevi???

    RăspundețiȘtergere
  51. F. buna legea!!!
    Am simtit anul trecut ca titularii au fost "uitati" in favoarea suplinitorilor.
    Anul acesta sunt bucuroasa ca s-a revenit la normal.
    Scriu aici din punctul de vedere al titularului care a ocupat un post in invatamant prin concurs.
    :)
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de a fi titularizat, tot asa gandeati? Sau dupa dvs potopul?

      Ștergere
    2. Va temeti de concurenta? Daca da, stau si ma intreb cat de obiectiv ati obtinut titularizarea?

      Ștergere
  52. va rog spuneti-mi ce acte sunt necesare pentru titularizare pentru absolventii de licenta...si pe ce data trebuie depuse...multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi in metodologie: Metodologie titularizare 2013 la pagina 67 ai tot ce trebuie sa contina dosarul de inscriere. Dosarele se depun in perioada 5-15 aprilie.

      Ștergere
  53. Am fost angajata in invatamant pe perioada determinata.Din februarie 2009 am intrat in concediu de maternitate,concediu care mi se termina in iulie 2013 pentru cel de al doilea copil.As vrea sa dau examen de titularizare dar nu stiu ce e cu aceea inspectie la clasa care trebuie facuta.Eu nu mai sunt in sistem din 2009.Mentionez ca am dat definitivatul in 2007.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o inspectie la clasa, la care vei fi programata dupa ce se fac inscrierile. Nota la aceasta inspectie va avea pondere 25% din nota finala, iar examenul scris va avea pondere 75%.

      Ștergere
  54. Buna am si eu o intrebare: Am luat examenul de ocuparea a posturilor didactice in octombrie 2012 cu nota de 8,95, as putea depune continuitate cu aceasta nota, ca am inteles ca nu pot sa fiu titulara daca nu am definitivatul luat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In metodologie la art.85 scrie: "Cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, participante la concursuri de titularizare în anii 2011 şi/sau 2012, care au obţinut minimum nota/media 5,00 (cinci) în specialitatea postului, care au avizul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, care au calificativul "Foarte bine" şi care mai au cel puţin jumătate de normă didactică în specialitate, pot solicita prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2013-2014."
      Din ce inteleg din comentariul tau, tu nu ai obtinut nota in urma examenului de titularizare din august 2012. Asa ca nu poti cere continuitate cu nota obtinuta anul trecut in octombrie.

      Ștergere
  55. cei care sustin examenul de licenta in iunie 2013 se pot inscrie la examenul de titularizare.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, se pot inscrie fara nici o problema.

      Ștergere
    2. Unde pot gasi si eu toate variantele de titularizare pentru educatie fizica si sport multumesc

      Ștergere
    3. Foloseste casuta de cautare pe site si vei gasi diverse variante din anii trecuti.

      Ștergere
  56. As dori sa va intreb ceva ..si sa mi raspundeti daca stiti: nota de la inspectia speciala de anul trecut este valabila 2 ani? sau nota de la insepctia de la definitivat e valabila 2 ani? Va multumesc si bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nota de la inspectia speciala la clasa nu este valabila 2 ani. Despre cea de la definitivat, nu stiu, dar nu cred ca e valabila 2 ani.

      Ștergere
  57. Buna ziua!eu am terminat biologia,va intreb daca s-a afisat ceva pentru examenul din vara,pe ce data?tematica ceva?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  58. As dori si eu daca se poate un model de la subiectu din vara la titularizare pt educatoare ,cam ce trebuie sa cuprinda daca poate cineva sa ma ajute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru acest an inca nu au fost afisate modele de subiecte. Poti sa te uiti pe subiectele de anul trecut, cel mai probabil vor fi asemanatoare(ca structura).

      Ștergere
    2. Subiectele de anul trecut de la educatori, le poti vedea aici: Subiecte educatori - titularizare 2012

      Ștergere
  59. imi poate spune si mie cineva in ce data e examenul de titularizare

    RăspundețiȘtergere
  60. buna ziua.sunt si eu interesat in ce data se da examenul de titularizare pentru educatie fizica 2013 si ce metodologie imi trebuie sa invat....va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Examenul de titularizare este pe 30 iulie.
      Metodologia este aici: Metodologia titularizare 2013
      Programa pentru 2013 inca nu a fost afisata, dar poti sa te apuci de invatat dupa cea de anul trecut: Programe valabile titularizare 2012 (nu cred ca se va schimba).

      Ștergere
  61. am participat la examenul de titularizare in 2 august 2012 si am luat peste 5. Am fost incadrat intr-o unitate scolara in mediu rural. Pot sa primesc continuitate pe post pentru anul scolar 2013-2014?

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna ziua,
    am terminat facultatea sistemul Bologna, am facut si masterul in specialitate, am modul psihopedagogic nivel I, ma pot inscrie pt titularizare? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  63. buna ziua,intrebare,pot sa beneficiez de contiunuitate la suplinire pentru 2013/2014 pentru prima data cu nota din 2009??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. In metodologie scrie ca doar cei cu note din 2011 si 2012 pot obtine continuitate in anul scolar 2013-2014.

      Ștergere
  64. Buna ziua. In august 2012 am sustinut examen de titularizare. Am fost angajata pe perioada determinata ca profesor suplinitor calificat. Am demisionat din motive personale. Doresc sa stiu daca nota obtinuta in vara mai este valabila pentru ocuparea unui post didactic in anul scolar 2013-2014, sau este necesar sa sustin un nou examen. Va multumesc anticipat pebtru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform noii metodologii, nota din 2012 o poti folosi doar pentru continuitate. Daca tu ti-ai dat demisia nu cred ca mai poti cere continuitate.

      Ștergere
  65. Buna! Eu am studiat limba engleza, stiti ceva despre metodologia pentru examen? Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metodologia o gasesti aici: Metodologia pentru titularizare 2013
      Daca te intereseaza programa, o poti vedea pe cea din 2012 aici: Programe titularizare 2012 Programele pentru 2013 inca nu au fost afisate.

      Ștergere
  66. Buna tuturor,as avea si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta.Sunt absolventa a colegiului pedagogic ,am terminat in 2006,nu am profesat.Intrebarea mea ar fi urmatoarea :trebuie sa mi echivalez studiile + examen de titularizare pentru a putea profesa sau doar examen? Mentionez,ca sun institutor-invatamant primar,profil pedagogie.
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  67. Sunt pe maternitate pana in februarie 2014 dar doresc sa particip la titularizare anul acesta dar am inteles ca trebuie sa fiu programata la o inspectie la clasa, eu nefiind in scoala si neavand clase sunt curioasa cum se procedeaza, va rog sa ma ajutati. Va multumesc!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu trebuie sa te inscrii normal pentru examenul de titularizare, iar cei de la inspectorat, dupa validarea dosarelor, te vor programa la o scoala pentru inspectie. Nu trebuie sa fie neaparat clasa ta. Bineinteles ca cei care vor sustine inspectia la clasa lor au un avantaj.

      Ștergere
  68. Ce acte trebuie sa contina dosarul meu si de unde le ridic pentru a ma inscrie la examenul de titularizare sau ca suplinitor la educatie fizica si sport clasele I-VIII?Anul acesta termin facultatea,de unde aflu care sunt postirile disponibile?Ma intereseaza in judetul OLT?Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna sera. Ma poate servi si pe mine careva cu un subiect rezolvat de la titularizare la matematica din 2012 facut cap coada. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna seara! Ma poate lamuri cineva? Am dat titularizare in 2011 am peste 7, Facultate de 3 ani cu licenta nu diploma de absolvire(colegiu) si sunt ultimul an la master, dosarul pentru titularizare in baza art.253 se face in martie iar eu termin masterul in iunie-iulie. Ma pot titulariza? postul este publicat la nivelul de liceu(nivelul cel mai inalt)desi orele mele 18 sunt numai la gimnaziu mentionez ca am modulul psihopedagogic nivel I si II. dar asa e structura de liceu cu toate nivelurile primar, gimnazial,liceal. Mi s-a spus ca se ia in calcul studii finalizate nu mi se pare corect pt. ca as deveni titular incepand cu 2013-2014 cand voi termina si masterul. Sa fac dosar de prelungire a contractului in baza mediei din 2011 sau sa merg iar la concurs? Am dat de 10 ori examen de titularizare dar degeaba nu sunt posturi doar suplinire. Va rog frumos un sfat. MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna ziua , sunt si eu absolventa a LICEULUI PEDAGOGIC (5 ani) si am studii superioare de lunga durata, definitivat in invatamant si vechime de 5 ani in invatamantul prescolar si primar.
    Am concurat in anul 2012 pentru un post TITULARIZABIL in invatamantul primar si am luat nota de titularizare insa spre surprinderea mea, postul pe care concuram a disparut ca prin minune , doamna director s-a scuzat ca "s-a gresit" in acordarea acestui post altcuiva si astfel am fost incadrata pe un alt post , care desi a fost scos la concurs pentru 2 ani, am primit decizie doar pe un an . Am facut sesizarea (verbal) la ISJ Brasov si mi-au confirmat faptul ca "s-au facut greseli" .
    Acum doresc sa se faca dreptate si in cazul meu si sa ma pot titulariza la scoala unde lucrez in prezent deoarece concursul de titularizare din 2012 a fost unul NATIONAL , cu subiecte unice . Precizez faptul ca in unitate sunt posturi vacante pe care sunt incadrati invatatori pensionari .
    Am semnat petitia si sper sa ne acorde cineva atentie .
    Oare cei care fac astfel de greseli realizeaza ce implicatii au faptele lor ??? Eu nu mi-am putut cumpara casa pe motiv ca nu am serviciul permanent ! Toata vara am invatat si am facut meditatii ca sa iau nota de titularizare !
    Romania este din pacate o tara in care putini tineri isi mai doresc un viitor ...
    SA LUAM ATITUDINE ! Daca PETITIA aceasta ne poate ajuta , SEMNATI-O toti cei care sunteti in situatia mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asta este tara noastra draga. Se pare insa ca se va adauga si nota din 2012 pentru titularizarea in baza art 253 din legea educatiei.

      Ștergere
  72. Buna ziua, sunt si eu absolventa a LICEULUI PEDAGOGIC (5 ani) si am studii superioare de lunga durata, definitivat in invatamant si vechime de 5 ani in invatamantul prescolar si primar.
    Am concurat in anul 2012 pentru un post TITULARIZABIL in invatamantul primar si am luat nota de titularizare insa spre surprinderea mea, postul pe care concuram a disparut ca prin minune , doamna director s-a scuzat ca "s-a gresit" in acordarea acestui post altcuiva si astfel am fost incadrata pe un alt post , care desi a fost scos la concurs pentru 2 ani, am primit decizie doar pe un an . Am facut sesizarea (verbal) la ISJ si mi-au confirmat faptul ca "s-au facut greseli" .
    Acum doresc sa se faca dreptate si in cazul meu si sa ma pot titulariza la scoala unde lucrez in prezent deoarece concursul de titularizare din 2012 a fost unul NATIONAL , cu subiecte unice . Precizez faptul ca in unitate sunt posturi vacante pe care sunt incadrati invatatori pensionari .
    Oare cei ce iau astfel de decizii realizeaza ce implicatii au deciziile lor ??? Eu nu mi-am putut cumpara CASA din cauza faptului ca nu am avut serviciul permanent , am invatat toata vara si am facut meditatii sa iau nota de titularizare .
    Din pacate Romania este tara in care tot mai putini tineri isi doresc sa aiba un viitor .
    Daca aceasta PETITIE poate sa ne ajute, SEMNATI-O , toti cei care sunteti in situatia mea !

    RăspundețiȘtergere
  73. Am si eu o nelamurire legata de programa pentru titularizare...din cate am vazut anul trecut(2012) la geografie de exemplu subiectele au fost doar din metodica predarii...acum s-a schimbat din nou? pana la urma e corecta programa din 2010? sau se da examen doar din metodologie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru 2013 programa a ramas to cea publicata in 2010: Programa geografie - titularizare 2013
      Asa cum au fost subiectele in 2012, asa va fi si anul acesta, doar din metodica.

      Ștergere
  74. ma pot titulariza conform art.253 daca am ocupat postul pe care sunt acum cu data de 1 noiembrie2012 si toate conditiile sunt indeplinite pentru titularizare,este o problema ca nu am ocupat postul cu data de 1 septembrie, te rog frumos scrie-mi un raspuns- GABI- multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu, daca ai ocupat postul cu nota din 2 august 2012, poti participa. Daca ai dat al examen pentru acel post, atunci nu poti.

      Ștergere
  75. Buna ,CrisC!Te rog mult sa-mi spui care sunt actele necesare pt. dosarul de titularizare ,art.253.Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. In metodologie scrie doar ca trebuie sa te adresezi in scris consiliului de administratie al unitatii de invatamant. Depunerea si inregistrarea cererilor la secretariat se face in perioada 15-17 aprilie 2013, iar pana la 22 aprilie 2013 trebuie sa primesti raspuns.

      Ștergere
  76. Buna seara ,
    am absolvit fac. de horticultura ,am urmat modulul psihopedagogic,pot sa predau intr-o scoala generala cu cls.v-vIII ,daca da ce fel de materii ? ce pot sa fac pentru a putea preda intr-o scoala generala
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  77. Am urmat in 2010 cursurile unei facultati cu durata de 3 ani, psihologie.Am facut si modulul psihopedagogic pe parcursul acesteia dar in ultimul an nu l-am finalizat.Am dat doar licenta.Pe baza unei adeverinte ca am facut modulul in acea perioada pot sa ma inscriu la titularizare la disciplina consiliere psihopedagogica? Va multumesc ca aveti rabdare cu noi, raspunzandu-ne la fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai macar 30 de credite la modulul psihopedagogic? Daca da, atunci poti sa te inscrii.

      Ștergere
  78. imi puteti spune va rog de cate ori putem solicita continuitatea pe baza notei obtinute in august 2012? e posibil sa ne putem titulariza in 3 unitati scolare? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  79. multumesc sper sa am noroc GABI

    RăspundețiȘtergere
  80. Se va da concurs doar la Didactica specialitatii sau si din disciplina , multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  81. ma poate ajuta cineva cu o metodica pt invatatori?pt titularizarea de anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  82. buna..am si eu o intrebare...anul acesta voi termina modulul psihopedagogic, nivelul 1 ,pot sa sustin examenul de titularizare sau va trebui sa ma inscriu la nivelul 2 si apoi sa sustin examenul??

    RăspundețiȘtergere
  83. Pentru examenul de titularizare pentru invatattori in ce costa examenul? Este atat examen scris (cel din 30 iulie) cat si proba practica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, inspectia speciala la clasa + examenul scris.

      Ștergere
  84. Am nevoie de putina lumina!! Daca dau examen titularizare pentru invatatori si ocup un post vacant pot sa fac cerere sa imi pastrez postul pentru la anu cand termin concediul de crestere a copilului?

    Si o a doua intrebare: Daca ocup un post titularizabil de invator, ma pot detasa pe un alt post de educatoare care e vacant pe 2 ani dar nu titularizabil?

    RăspundețiȘtergere
  85. Salut! Stie cineva: daca am terminat facultatea in sistem pre-Bologna (de 4 ani, in 2008) si acum am absolvit si Nivelul I psihopedagogic, ma pot inscrie la Titularizare pentru a preda la liceu in clasa a XI-a sau a XII-a, dar fara a urma si modulul II psihopedagogic?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Pentru a preda la liceu trebuie sa ai master si modulul II psihopedagogic.

      Ștergere
  86. Buna! Am participat in august 2012 la examenul de titularizare si am obtinut nota peste 5. In anul scolar 2012-2013 am fost incadrat intr-o unitate scolara rurala. As vrea sa stiu daca pot sa imi depun cerere de contnuitate pentru anul scolar 2013-2014? Cand si cum (ma refer la data)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa depui cerere pentru continuitate in perioada 15-17 aprilie 2013, la secretariatul scolii. Pana pe 22 aprilie trebuie sa primesti raspunsul.

      Ștergere
  87. Lamuriti-ma si pe mine va rog, fiind noua in sistem.Am inteles ca ne putem apuca de invatat din programa de anul trecut.La disciplina consiliere psihopedagogica programa contine tematica la aceasta disciplina si tematica pentru metodica disciplinei.Trebuie invatat si din aceasta din urma?Si inca o nelamurire am: de ce intreaba majoritatea daca se da din didactica specialitatii? Asta ce mai este? Ajutati-ma sa nu omit ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa valabila pentru concursul din 2013 a ramas cea din 2010. Problema este ca atunci se dadeau subiecte si din partea de specialitate si din partea de didactica.
      Acum se dau subiecte doar din "didactica specialitatii", adica se dau doar subiecte din didactica, dar care se rezolva pe baza subiectelor din programa specialitatii.
      Cel mai bine vezi cum au fost subiectele din 2012.

      Ștergere
  88. Buna ziua!

    Am terminat facultatea de Pedagogie in Invatamantul Primar si Prescolar. Acum nu lucrez, dar frecventez cursurile de la master si sunt in anul II. Am o nelamurire, in legatura cu ocuparea posturilor din invatamantul primar ca invatator, care ar fi perioada depunerilor de dosare pentru examenul de titularizare? Si care este programa din care sa ma pot pregati pentru examenul de titularizare al anului scolar 2013-2014? Va multumesc pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna ziua!
    Programa titularizare 2013-1014 psihopedagogie speciala(contine tematica de anul trecut?)Va multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna ziua!
    Am participat la examenul de titularizare educatoare din sesiunea iulie 2010 si am luat nota 7.am lucrat un singur an 2010-2011.as vrea sa stiu daca pot solicita angajare pe anul 2013-2014 cu nota de la titularizare 2010? va rog sa imi scrieti un raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai fratilor!
      Ce naiba!Voi doar Romania vedeti in fata ochilor??
      Echivalati-va diplomele si experienta pentru alte tari ale Europei!Incepand cu anul viitor se ridica restrictiile pe piata muncii in tot spatiul Schengen,respectiv in orice tara din UE!Invatati o limba straina si lasati-i dreak p-astia sa se sfasie intre ei aici pe invatamantu' lu' peste de 2 lei!
      Eu am obtinut echivalarea pentru o tara din UE inca din 2007!Dar nu am avut noroc pt ca au fost restrictiile astea si criza economica!Nr meu de tel este 0730272417.Va pot da detalii despre cum am procedat...Va spun eu,in alte tari alta decat Romania sunteti ras(platit),aici astia isi bat joc de noi(Inspectorate,inspectori,politicieni,etc)Toti asteapta cadouri si spaga,asta chiar daca ai valoare si ai luat titularizarea.Tara asta e terminata de politicieni,si nu se vede nici o schimbare la orizont...Nu va mai bateti joc de voi si incercati ori ca profesor ori pe alt domeniu.Din 2014 incolo,veti avea salariul cel putin la fel ca orice alt cetatean din orice tara a UE,bineinteles...daca esti calificat...

      Ștergere
    2. Nu poti cere post cu nota din 2010.

      Ștergere
  91. Buna! Puteti sa-mi spuneti pana la urma cand e inscrierea pt concurs? ca e tot o zapaceala...!

    RăspundețiȘtergere
  92. Mai fratilor!
    Ce naiba!Voi doar Romania vedeti in fata ochilor??
    Echivalati-va diplomele si experienta pentru alte tari ale Europei!Incepand cu anul viitor se ridica restrictiile pe piata muncii in tot spatiul Schengen,respectiv in orice tara din UE!Invatati o limba straina si lasati-i dreak p-astia sa se sfasie intre ei aici pe invatamantu' lu' peste de 2 lei!
    Eu am obtinut echivalarea pentru o tara din UE inca din 2007!Dar nu am avut noroc pt ca au fost restrictiile astea si criza economica!Nr meu de tel este 0730272417.Va pot da detalii despre cum am procedat...Va spun eu,in alte tari alta decat Romania sunteti ras(platit),aici astia isi bat joc de noi(Inspectorate,inspectori,politicieni,etc)Toti asteapta cadouri si spaga,asta chiar daca ai valoare si ai luat titularizarea.Tara asta e terminata de politicieni,si nu se vede nici o schimbare la orizont...Nu va mai bateti joc de voi si incercati ori ca profesor ori pe alt domeniu.Din 2014 incolo,veti avea salariul cel putin la fel ca orice alt cetatean din orice tara a UE,bineinteles...daca esti calificat...

    RăspundețiȘtergere
  93. am terminat in 2008 liceul pedagogic si anul acesta vreau sa ma inscriu la examenul de titularizare 2013 mai este valabil doar liceul.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai este valabil doar daca ai scris pe diploma de bacalaureat, specializarea educator sau invatator(sau ambele).

      Ștergere
  94. buna ziua am terminat liceul pedagogic in 2008 si as vrea ca anul acesta sa sustin examenul de titularizare 2013.ma pot inscrie avand doar liceul.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  95. va rog sa imi spuneti cum pot sa vizualizez posturile vacante in brasov???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici: Posturi titularizare 2013
      Posturile finale pentru concurs vor fi afisate abia pe 27 mai 2013.

      Ștergere
  96. Buna...imi puteti confirma daca am inteles bine ca :d) înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2013, la secretariatul unităţii de învăţământ/centrului care organizează concurs;
    Perioada: 8-17 mai 2013

    iar :i) desfăşurarea probei scrise;
    Termen: 30 iulie 2013 ???
    deci astea sunt datele reactualizate???

    stie cineva care este centru de inscriere pentru orasul Lugoj? unde se depune dosarul? Cum pot afla?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, datele afisate de tine mai sus sunt cele corecte.
      Dosarele vor fi depuse la centrele de examen. Momentan inca nu s-au afisat centrele. Cand se vor afisa, le voi pune si eu pe site.

      Ștergere
  97. Daca nu sunt posturi pe domeniul la care as vrea sa dau titularizare...pot da examenul de titularizare??? si lșa anul sa pot ocupa un post pe baza notei care o voi lua....se poate asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte se putea acest lucru, dar acum nu prea inteleg daca se poate sau nu, pentru ca trebuie sa te inscrii la un centru pentru un post. Daca nu sunt... nu prea ai la ce sa te inscrii.

      Ștergere
  98. va roooooog din suflet ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de rezolvare a subiectelor la biologie? sunt incepatoare va rooooooooog

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna ziua, doresc sa ma ocup un post de profesor la un liceu din Bucuresti. Am terminat o facultate in 2009. Anul acesta dau licenta la a doua facultate si (concomitent) termin anul I la masterat. Am finalizat nivelul I al modulului psihopedagogic si sunt inscrisa la modulul II. La vara voi finaliza si cursurile pentru acesta din urma. Doresc sa stiu daca, in aceste conditii, pot concura la examenul de titularizare. As vrea sa predau materii din sfera economica (aferente celei de-a doua facultati). Este posibil acest lucru? In ce conditii avand in vedere ca inscrierile pentru titularizare se fac in luna mai, iar licenta o voi sustine in iulie? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna ziua va rog mult sa ma ajutati si pe mine daca puteti... As vrea sa stiu din ce materiale sa invat pentru titularizare pentru EDUCATORI!!! Daca aveti ceva va rog trimiteti pe mail, sau postati aici

    RăspundețiȘtergere
  101. Buna ziua!
    Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate. Am continuitate pe invatatori, dar as dori sa dau ex de titularizare pe educatori. Daca iau sub 5 la acest ex pierd continuitatea pe invatatori? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  102. Buna ziua.va rog sa ma lamuriti daca se poate. daca un profesor are continuitate aprobata pe un post cu nota sub 7, eu as putea sa ii i-au postul daca obtin nota mai mare de 7 si plus ca postul este in comuna unde stau eu iar dna profesoara face naveta? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  103. Buna ziua,
    Termin anul acesta psihologia, si mi-am depis dosarul de titularizare, nu am fost la validre, pentru ca noi, promotia 2013, trebuie sa mergem in intervalul 22-25 iunie, insa in cerere am specificat ca doresc ca inspectia sa se desfasoare la psihologie, insa am fost repartizată pe psihopedagogie speciala, si nu imi doresc sa iau un post pe psihopedagogie speciala...Cum se poate ăntampla sa ceri explicit ceva si ei sa te repartizeze pe cu totul altceva? Se poate considera gresala de-a lor sau nefiind posturi in judet pe psihologie sa nu imi pot da examenul si inspectia pe psihologie?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: