luni, 22 august 2011

Gradul didactic II - Sesiunea august 2011

Am gasit pe un forum ceva legat de sesiunea din august pentru examenul de Grad didactic II. Am afisat si aici in caz de intereseaza pe cineva.

- SESIUNEA AUGUST 2011 - GRADUL DIDACTIC II

27.08.2011 - LIMBA ROMANA SI LITERATURA PENTRU COPII SI METODICA PREDARII ACESTORA – EXAMEN SCRIS
29.08.2011 - MATEMATICA SI METODICA PREDARII ACESTEIA – EXAMEN SCRIS
31.08.2011 - PEDAGOGIE SCOLARĂ SI ELEMENTE DE PSIHOLOGIE A EDUCAŢIEI – EXAMEN ORAL

Pentru probele scrise la Gradul II candidatii se vor prezenta in salile de examen la ora 8.


Extras din OM.5720 / 20.10.2009

La examen, candidatii trebuie să aiba asupra lor buletinul / cartea de identitate (certificatul de casatorie/divort –acolo unde este cazul). Accesul candidatilor in sala de examen se face pe baza de tabel nominal, sub controlul responsabilului de sala. La intrarea în sala, candidatii nu trebuie să aiba asupra lor nici un material, respectiv carti, caiete, notite etc. sau obiect care ar putea fi folosite ca sursa de informare ilicita. In timpul examenului, telefoanele mobile se inchid.
Pentru scrierea textului, candidatii vor folosi stilou cu cerneala de culoare albastra sau pix cu pasta de culoare albastra. Pentru elementele de grafica se va folosi creionul acromatic.
Frauda si tentativa de frauda se sanctioneaza cu excluderea din examen.
Candidatii care considera că au fost subevaluati pot să depuna contestatii. Acestea se adreseaza, in scris, presedintelui comisiei de examinare in termen de cel mult 24 de ore de la data si ora afisarii rezultatelor.
Se pot depune contestatii numai privind evaluarea la probele scrise. Nu se admit contestatii privind evaluarea la probele orale.
In contestatie se vor face referiri explicite la baremul de evaluare, mentionandu-se subiectele si punctele la care candidatul considera ca a fost subevaluat.
Pentru promovarea examenului de gradul II , candidatul trebuie sa obtina cel putin nota 8 la inspectia speciala si cel putin nota 7 la fiecare dintre probele scrise si orale din cadrul examenului. Candidatii care nu obtin nota minimă la o proba nu se pot prezenta la probele urmatoare.
Pentru invatatori, media obtinuta la examenul de gradul II se calculeaza astfel: se aduna nota obtinuta la proba scrisa de limba romana si literatura pentru copii si metodica predarii acestora cu nota obtinuta la proba scrisa de matematica si metodica predarii acesteia , se imparte la doi si se obtine media la specialitate.
Nota medie obtinută la specialitate se aduna cu nota medie obtinuta la proba de pedagogie, se imparte la doi si se obtine media finala de absolvire a examenului de gradul II.
Media generala de promovare a examenului de gradul II in învatamant este de cel putin 7 (sapte).


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

3 comentarii:

  1. CAND VA AVEA LOC EXAMENUL DE GRAD II ANUL ACESTA ?E CUMVA PE 2 AUGUST ? DACA STIE CINEVA IN MOD OFICIAL UNDE SCRIE SA MA ANUNTE SI PE MINE .vA ROOOOOOOG!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: