vineri, 22 noiembrie 2013

Metodologie si calendar - titularizare 2014

Uite ca a fost publicata si noua metodologie pentru miscarea personalului didactic 2013-2014. In metodologie gasiti la partea cu anelele si calendarul. Sa speram ca nu vor mai fi multe modificari, asa cum a fost anul acesta.

De aici puteti sa descarcati atat metodologia cat si ordinul de aprobare a metodologiei, continute intr-o arhiva:
Metodologie si calendar - titularizare 2014

Daca doriti sa descarcati metodologia direct in format pdf, atunci intrati aici:
Metodologia si calendarul pentru titularizare 2014


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

226 de comentarii:

  1. ...deci sa inteleg din calendar faptul ca cererile pentru obtinerea unui post de munca se depun in perioada 6-16 mai? cum putem opta pentru o scoala la care am prefera sa predam ? este posibil sau suntem obligati sa predam la scoala in care suntem repartizati?, imi puteti confirma va rog ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, 6-16 mai 2014, daca calendarul nu va mai suferi modificari. Anul acesta, din cate imi aduc aminte, a fost modificat de 2 ori.
      Te duci la examen, iar cand se fac repartizarile, iti alegi post unde vrei sa predai (si unde prinzi post). Repartizarile se fac in ordinea notelor.

      Ștergere
  2. Cum pot afla ce posturi de suplinitori sunt vacante pentru anul 2014-2015?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vor afisa la inspectorate. Din ce am vazut eu in calendar, primele liste cu posturile vacante, se vor afisa pe 4 martie 2014.

      Ștergere
    2. Mai intai la inspectorate, dar apoi se pun si pe net.

      Ștergere
  3. off in sfarsit. Multumesccccc. cei cu nota de 2013 oare avem sanse. . . . .:D

    RăspundețiȘtergere
  4. proiect metodologie:
    Cadrele didactice netitulare calificate angajate în unităţi de învăţământ preuniversitar cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în anul şcolar 2013-2014, care au participat la concursuri titularizare, sesiunile 2013, 2012, 2011 şi/sau 2010 care au obţinut cel puţin nota 7 (şapte) sau care au obţinut cel puţin nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/orală sau inspecţia specială la clasă ori cel puţin media 7 (şapte) la inspecţiile la clasă în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2012, respectiv cel puţin media 8 (opt) la inspecţiile la clasă în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2013 şi au ocupat un post didactic/o catedră, în anul şcolar 2013-2014, în baza rezultatelor obţinute la aceste concursuri, devin titulare ale unităţilor de învăţământ respective, în situaţia în care posturile didactice/catedrele pe care sunt angajate nu a fost ocupate în etapele anterioare ale mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale:
    a) se certifică viabilitatea postului/catedrei, începând cu 1 septembrie 2014.
    b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
    metodologie aprobata:
    Art. 55 Cadrele didactice netitulare calificate angajate în unităţi de învăţământ preuniversitar cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în anul şcolar 2013-2014, care au participat la concursuri titularizare, sesiunile 2011 şi/sau 2010 care au obţinut cel puţin nota 7 (şapte) şi au ocupat un post didactic/o catedră, în anul şcolar 2013-2014, în baza rezultatelor obţinute la aceste concursuri, devin titulare ale unităţilor de învăţământ respective, în situaţia în care posturile didactice/catedrele pe care sunt angajate nu a fost ocupate în etapele anterioare ale mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale: a) se certifică viabilitatea postului/catedrei, începând cu 1 septembrie 2014. b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
    Din cate vad din proiect au fost eliminati candidatii cu note peste 7 de la examenele de titularizare din 2012- introdusi anul trecut si cei din 2013, asta ce inseamna ca articolul 253 nu mai este valabil pentru ei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca articolul 253 sa fie valabil si pentru cei cu note din 2013, trebuie sa apara un ordin de modificare a legii invatamantului din 2011. Acolo este prost formulat, de aceea in fiecare an trebuie adaugat cate un ordin de modificare.
      Referitor la cei cu note din 2012, nu stiu de ce au fost scosi, dar stai linistita, pentru ca vor mai aparea modificari ale metodologiei, deoarece contine multe greseli.

      Ștergere
    2. dna eu am absolvit in 2012 facultatea si am obtinut media de titularizare 7.46, la examenul de titularizare din 2012, in 2013 am participat din nou la titularizare si am luat media 9.30, cf prezentei metodologii nu am nici o sansa macar la continuitate, decum la titularizare in baza legii 253, mentionez ca postul lam luat in sedintya publica. Credeti ca exista sansa sa se schimbe ceva. e o nedreptate crasa care o face ministerul cu noi, io nu am luat post titular ca nu am avut la religie nici unul in judet, in 2013 am fost al doilea pe judet. ni se incalca egalitatea sanselor.

      Ștergere
    3. Am inteles problema, dar raman la parerea ca metodologia se va mai modifica.

      Ștergere
  5. Buna ziua! Pana la urma, cati ani este valabila nota obtinuta la concursul de titularizare din 2013? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna! Nu stiu daca postez unde trebuie, daca nu, imi cer scuze. Am terminat Facultatea de drept, iar in prezent sunt inscrisa la modul I din cadrul DPPD . Va rog sa-mi spuneti daca o sa ma pot inscrie pentru un post de educator sau invatator pentru anul scolar 2014-2015. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu facultatea de drept nu poti fi educator sau invatator calificat. Poti doar sa dai examen pentru plata cu ora, ca necalificat.

      Ștergere
  7. Legat de articolul 253 ,am luat 7,89 la examenul de titularizare .Am dat pe romana ,insa nu am prins post convenabil asa ca am luat engleza , am dubla specializare.Intrebarea mea este :daca postul respectiv se elibereaza ,persoana in cauza fiind plecata in strainatate , este posibil sa ma pot titulariza pe engleza ,chiar daca am examen de titularizare pe romana , cu nota asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cite stiu eu, chiar avind dubla specializare, postul pe care-l ocupati trebuie sa corespunda examenului scris pentru a va putea titulariza. In cazul dv. puteti sa va titularizati pe romana.

      Ștergere
  8. sper sa aveti dreptate eu ma-s bucura macar atat sa se reglementeze dreptul de a primi continuitate, ca vara ce vine am definitivat, disertatie de master si as vrea sa dau si admitere la doctorat. ca sa dau din nou titularizare ar fi peste puteri efectiv, plus ca mai sunt si inspectiiile de def si mai trebuie sati faci si orele. e jalnic ce se intampla credetima. IN 2013 nu am dat deful ca fostul director nu mia acceptat dosarul, ca cica nam 2 ani in invatamant desi iam spus ca as avea dreptul dupa un an astai scoala noastra de azi. trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu te-ai dus cu metodologia la el?

      Ștergere
    2. atatea greseli gramaticale......cu master si aspiratii de doctorat......chiar e jalnic si trist !!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  9. Care va fi data limita la care vom avea siguranta ca programa si centralizatorul nu vor fi mai suferi modificari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci cand va aparea centralizatorul pentru 2014, vom sti exact si daca programele raman aceleasi. Pana in februarie de obicei centralizatorul este afisat.

      Ștergere
  10. Buna ziua.Daca media de la titularizare este 6,46 am obtinut-o in 2013 pot obtine continuitate anul acesta?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Art. 85 (1) Cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, în baza rezultatelor obţinute la concursurile de titularizare, sesiunile 2013 şi/sau 2012, care au obţinut minimum media de repartizare 5 (cinci) în specialitatea postului, care au avizul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, care au calificativul "Foarte bine" şi care mai au cel puţin jumătate de normă didactică în specialitate, pot solicita prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2014-2015. Pentru aceasta, se adresează, în scris, conducerii unităţii de învăţământ până la termenul prevăzut în Calendar, care comunică acordul/refuzul la inspectoratul şcolar, conform Calendarului.

      Ștergere
    2. Buna ziua, conform articolului 85, in cazul in care ni se acorda continuitatea in anul 2014-2015, postul ne poate fi luat ce cei care dau examenul de titularizare in iulie 2014? deoarece perioada de depunere a dosarelor este in luna august

      Ștergere
    3. este posibil ca postul sa fie ocupat de cei care dau anul acesta examen.

      Ștergere
  11. Buna ziua,

    Am absolvit in 2013 Faultatea de limbi moderne aplicate Engleza-franceza, iar in momentul de fata sunt inscrisa la modulul I psihopedagogic, ma voi puta inscrie la examenul de titularizare pentru limba franceza?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua, In 2013 am absolvit Facultatea de Limbi Moderne, Limba Engleza- Limba Franceza, in prezent sunt inscrisa la modului I psihopedagogic, ma voi putea inscrie la examenul de titularizare pentru limba franceza? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca poti. Dar la depunerea dosarului trebuie sa ai diploma de la modul. Vezi in metodologie exact cum e.

      Ștergere
  13. Buna ziua
    In 2011 am absolvit facultatea de Stiinte ale Educatiei dar nu am fost pana acum la un concurs de titularizare.Ma pot inscrie in 2014?

    RăspundețiȘtergere
  14. daca am nota 6,1 din 2013 am drept la continuitate in anul urmator sau mi-l ia unul cu nota mai mare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptul la continuitate, dar avand nota sub 7 postul tau poate fi ocupat de cineva cu nota mai mare care da examen in 2014.

      Ștergere
  15. ...Incerc sa caut programa pentru Limba Engleza insa nu o gasesc, este tot aceiasi de anul trecut?, mi-ati putea indica de unde pot sa descarc materialul de baza din care trebuie sa ma pregatesc pentru sustinerea examenului de titularizare?...Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programele valabile pentru 2014 inca nu au fost afisate dar cel mai probabil vor ramane tot cele de anul trecut.
      Referitor la materiale pentru invatat, am inteles ca pentru limba engleza "Learning Teaching by Scrivener James" este foarte buna. Foloseste casuta de cautare pe site si o vei gasi.

      Ștergere
    2. De asemenea, si Jeremy Harmer - How to Teach English este foarte buna.

      Ștergere
    3. Asa este, si asta e buna. Este pe site si cartea lui Jeremy Harmer.

      Ștergere
  16. Bună ziua! Am dat exameenul de titularizare în 2013, am luat postul în ședință publică, m-am înscris și la definitivat. Am vreo șansă să mă pot titulariza, dacă este, ce anume trebuie să fac pentru a mă putea transfera, în cazul în care mi se acceptă titularizarea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a ti titulariza, trebuie sa ai un post viabil pe care sa te titularizezi.

      Ștergere
  17. Buna seara! In 2007 am absolvit Colegiul Universitar de 3 ani, domeniul pedagogie, institutor. Imi pot depune in 2014 cerere pt a sustine examenul de titularizare pt. INVATATORI? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua,

    Am o nelamurire. Modulul psihopedagogic are valabilitate?
    Eu in 2014 fac 3 ani de la terminarea facultatii si plauiesc sa dau examenul de titularizare anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Modulul nu are valabilitate. Nu stiu de unde aceste zvonuri, pentru ca primesc zeci de astfel de intrebari. Poti sa te inscrii la examenul de titularizare din 2014 fara nici o problema.

      Ștergere
  19. Am, o intrebare daca particip la examenul de titularizare si ocup un post de munca pentru anul 2014 ce trebuie facut pentru a pastra acest post sau a ocupa altul in anul viitor? Este nevoie sa sustin din nou examenul de titularizare in anul urmator sau trebuie sa sustin un alt examen precum cel de obtinere a unui grad... sau se da examenul de definitivat si daca este asa atunci ce fel de examen si cand trebuie sustinut? Nu prea inteleg demersurile din metodologie desi am citit-o cu atentie , mi-ati putea explica putin? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt multe de povestit pe seama examenului de titularizare.
      Prima data tu trebuie sa te concentrezi la examen, sa iei nota cat mai mare (ideal este peste 7) pentru a prinde un post titularizabil. Daca te titularizezi pe un post nu mai trebuie sa dai examen niciodata.
      Daca iei peste 7, dar nu sunt posturi titularizabile, atunci poate ai noroc sa te titularizazi in timpul anului prin articolul 253 din legea educatiei. Altfel trebuie sa mai sustii examenul.

      Ștergere
  20. Daca am absolvit in 2013 Facultatea de Limbi Straine si Comunicare si am si modulul pedagogic nivelul I ma pot inscrie pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  21. As dori cateva informatii privitoare la obtinerea definitivatului si a gradelor didactice, doresc sa sustin anul acesta examenul de titularizare, nu am mai predat niciodata in invatamant iar in cazul in care voi ocupa un loc de munca ce ar trebui sa fac ulterior sa dau definitivatul sau gradele didactice si cand trebuie sa fac lucrul acesta? Imi place sa gandesc inainte totul nu prea am de unde sa obtin informatii despre pasii care trebuie urmati pentru o cariera in invatamant motiv pentru care prefer sa va adresez astfel de intrebari si v-as ramane recunoscatoare daca mi-ati putea explica putin pentru a-mi forma o idee. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti comic. Mai intai concentreaza-te pe examenul de titularizare, ca nu e chiar floare la ureche. Apoi ai timp sa te interesezi si despre celelalte examene :))
      Promit ca daca prinzi post, am sa-ti dai tot eu informatii despre definitivat si grade didactice.

      Ștergere
  22. In primul rand trebuie sa afli daca sunt scoase la concursul de titularizare din 2014 posturi pentru care ai pregatirea ceruta. Apoi sa promovezi concursul. Urmeaza repartizarea, in care afli daca prinzi sau nu post/posturi. Dupa inceperea activitatii ca profesor te decizi daca ramai sau nu in invatamant. In caz afirmativ incepi sa te interesezi de examanul de definitivat.

    RăspundețiȘtergere
  23. Bine :)), Imi cer scuze daca am trimis acelasi mesaj de doua ori insa este dificil sa caut locul in care am lasat comentariul printre atatea alte comentarii, asa este trebuie sa acord mai multa atentie examenului de titularizare, am reusit sa recapitulez partea de gramatica engleza, mai ramane sa ma pregatesc pentru partea practica- lectia la clasa , sunt o persoana mai emotiva dar curajoasa, sper sa reusesc desi de multe ori depinde si de noroc :)...oricum va anunt daca trec cu bine de examenul de titularizare si ma veti ajuta pe urma cu alt e informatii :)), iar daca nu ma pregatesc mai bine pentru anul urmator :). Oricum raman incantata de acest site, am gasit aproape toate informatile necesare legate de examenul de titularizare si invatamant. Va raman recunoscatoare pentru tot efortul depus si rabdarea de care dati dovada.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu inteleg de ce iti este dificil sa-ti cauti comentariul. Tii minte titlul postarii unde l-ai pus si il cauti doar acolo.

      Ștergere
  24. Buna ziua! Sunt studenta la Facutatea de Litere si voi absolvi anul acesta. Stiti cumva daca exista o biliografie pentru acest examen de titularizare sau unde as putea sa gasesc informatii despre materia ce va trebui invatata? Am inteles ca se va da doar metodica . Este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca imi spui la ce vrei sa dai examenul, iti voi da programa.
      Da, se da doar din metodica, dar subiectele se vor dezvolta pe baza subiectelor de specialitate. Vezi subiectele date in acest an, cat si cele de anul trecut.

      Ștergere
    2. As dori va rog frumos programa pentru disciplina Lb. Engleza.

      Ștergere
    3. Programele pentru 2014 inca nu au fost afisate, dar cel mai probabil vor ramane neschimbate fata de anul trecut (structura examenului a ramas la fel). Programa din 2013 o poti vedea aici: Programa limba engleza - titularizare 2013

      Ștergere
    4. In ce data ar trebui sa se afiseze programa si lista cu centrele pe judete, altfel spus scolile in care se va organiza concursul? Merci:).

      Ștergere
    5. Programele se vor afisa cat de curand, iar centrele vor fi afisate abia pe 5 mai 2014.

      Ștergere
  25. Buna ziua! Am sustinut examenul de titularizare in 2013 si am luat in sedinta publica 6 ore. Pot solicita continuitate pe aceste ore daca sunt debutant? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru continuitate trebuie sa ai cel putin jumatate de norma (asta inseamna 9 ore).

      Ștergere
  26. Buna ziua!
    Am absolvit Facultatea de Economie s Administrarea Afacerilor in 2013. Am facut si modelul psihopedagogic. In prezent sunt masteranda. Ma pot inscrie pentru examen pe disciplina economie? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna! Am nota peste 7 la titularizare si am inteles ca nu mai pot primi continuitate deoarece nu am definitivatul luat. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primesti continuitate, doar ca sunt etape separate pentru cei cu definitivat si pentru cei fara.
      Eu spun sa mai astepti putin, pentru ca multi spun ca vor mai fi modificari in metodologie pe aceasta tema.

      Ștergere
  28. Buna Seara, Unde pot gasi si eu Programa pentru titularizare 2014 la disciplina educatie Fizica..?
    Va Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programele pentru 2014 inca nu au fost afisate, dar cel mai probabil vor ramane neschimbate fata de anul trecut (structura examenului a ramas la fel). Programa din 2013 o poti vedea aici: Programa educatie fizica - titularizare 2013

      Ștergere
    2. va rog ma puteti ajuta cu un titlu la o carte buna pentru didactica geografiei??

      Ștergere
    3. Nu stiu care carte e mai buna. Foloseste casuta de cautare pe site si vei gasi cateva carti.

      Ștergere
  29. Buna ziua, ma numesc Maria as dori si eu sa stiu daca in anul 2011 am terminat facultatea de litere si de asemenea mi-am obtinut certificatul psihopedagogic nivelul I insa de atunci nu am fost angajata si nu am muncit ma pot inscrie la examenul de titularizare anul acesta este valabil inca certificatul sau va trebui sa facmaster si nivelul II pt modul? In caz afirmativ m-ar interesa la ce scoala se vada concursul anul acesta pentru judetul Tg Mures tot caut si nu gasesc unde sa dat anul trecutinca ceva de unde se elibereaza cererea tip care va trebui anexata la dosar, secauta profesor la mine in comuna ar trtebui sa completez in cerere scoala pentru care optez, inspectia la clasa unde se sustine. Pentru mine este dificil sa gasesc raspuns la atatea intrebari desi am mai citit si metodica de aceia v-as ruga daca este posibil sa ma ajutati deoarece chiar ma intereseaza sa sustin aceste examene cu speranta ca voi reusi sa obtin un loc demunhca desi a trecut cevatimp de atunci. Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Maria, daca citesti metodologia de mai sus, ar cam trebui sa gasesti raspunsurile acolo.
      Pe scurt:
      - certificatul psihopedagogic este valabil pe viata
      - masterul si modulul 2 iti trebuie doar daca vrei sa predai la liceu
      - concursul se va da la centrele de examen, care se vor afisa pe 5 mai 2014 (daca metodologia si calendarul nu se vor mai modifica)
      - cererea de inscriere cat si actele care trebuie la dosar se gasesc in anexa 14 din metodologie
      - dupa inscriere vei fi programata la inspectie

      Ștergere
    2. Multumesc! Este posibil sa ne inscriem la mai multe centre de concurs pentru aceiasi materie, repartizarile se vor face la nivel de judet sau la nivelul centrelor de concurs? ...

      Ștergere
    3. Poti sa te inscrii si la mai multe centre, dar nu vei putea da examenul scris decat la un centru. Inspectiile le poti sustine la mai multe centre.
      Repartitiile se for face la nivel de centru.

      Ștergere
    4. Deci sa inteleg ca centrul la care ma inscriu ma va programa la o scoala care le apartine pt a sustine inspetia la clasa eu nu va trebui sa fac nimic mi se va comunica totul de catre centrul la care las dosarul? Multumesc, cu mult respect!

      Ștergere
    5. In cazul acesta la care dintre centre va trebui sa dau examenul scris?

      Ștergere
    6. La care vrei tu. Poti alege centrul la care ai luat nota mai mare la inspectie.

      Ștergere
    7. Da, dar tu trebuie sa iei legatura cu profesorul titular de la acea scoala, pentru a vedea ce lectie trebuie pregatita.

      Ștergere
    8. Deci, asta inseamna ca daca iau legatura cu profesorul mi se va spune si ce lectie trebuie sa pregatesc. Am inteles! Am citit ceva in legatura cu validarea pe site-ul inspectoratului si anume ca fiecare candidat la concurs va trebui sa isi valideze inspectia la clasa, sa inteleg ca profesoara titulara imi va da o anumita foaie care sa ateste nota obtinuta pe care va trebui sa o duc la inspectorat??? nu prea am inteles asta cu validarea dar presupun ca mi se va explica atunci. Multumesc!

      Ștergere
    9. Inseamna ca dupa inspectie trebuie sa semnezi ca ai luat la cunostiinta cu nota luata.

      Ștergere
  30. Daca nu obti post dupa examenul de titularizare este posibil sa se organizeze in toamna un alt concurs sau daca raman posturi vacante va trebui sa te inscri cu nota de la titularizare obtinuta in primavara?....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru posturile ramase libere in toamna, se vor organiza alte concursuri. Fiecare scoala va organiza concurs pentru posturile sale.

      Ștergere
  31. buna ziua,
    Am tot cautat programa geografie pentru titularizare..geografie stiu ca trebuie invatat tot,din manualele scolare V-XII insa ce ma sperie este didactica deoarece nu stiu din ce sa invat..ma puteti ajuta va rog? sa imi recomandati o carte buna de didactica,didactica predarii geografiei??..
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programele pentru 2014 inca nu au fost afisate, dar nu cred ca vor fi modificate (structura examenului su s-a schimbat). Programa din 2013 o poti vedea aici: Programa geografie - titularizare 2013
      Referitor la carti, nu stiu care e mai buna. Foloseste casuta de cautare pe site si vei gasi cateva aici.

      Ștergere
  32. Buna!As vrea sa ma ajuti si pe mine cu programa ptr educatori.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. Programele pentru 2014 inca nu au fost afisate, dar cred ca vor ramane tot cele care au fost valabile anul trecut (structura examenului nu s-a schimbat). Programa de anul trecut de la educatori o gasesti aici: Programa educatori - titularizare 2013

    RăspundețiȘtergere
  34. Eu tot nu inteleg de unde trebuie sa luam cererile pentru inscrierea la examenul de titularizare si unde trebuie sa ne inscriem altfel spus centrele la care se va organiza concurs pentru inspectia la clasa si examenul scris de titularizare vor fi la scoli din centrul orasului? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce nu intelegi? Cererea pentru inscrierea la concurs este in anexa 14 din metodologie, sau o poti vedea aici: Anexa 14 din metodologia 2014 - cereri
      Centrele de examen vor fi afisate pe 5 mai 2014 (asta daca metodologia si calendarul nu vor mai suferi modificari).

      Ștergere
    2. Legat de inspectia la clasa, dupa inscrieri, vei fi repartizata la o scoala, de obicei scoala la care doresti postul, dar daca sunt prea multi la acea scoala, vei fi repartizata la alta scoala care apartine de centrul de concurs la care te-ai inscris.

      Ștergere
    3. Hmmm...am fost astazi la inspectoratul judetean mi-au spus ca centrele de concurs se vor organiza atat la scoli din centrul orasului cat si la alte centre regionale, sa inteleg ca nu are importanta centrul la care ma inscriu....si pot opta pentru scoala la care doresc sa predau indiferent de centrul la care imi las dosarul iar daca scoala la care doresc a predau nu are post vacant sau va fi ocupat de altcineva ma vor repartiza ei la alta scoala sau va fi nevoie sa ma inscriu ca suplinitor cu alte ocazii cand se vor organiza centre de concurs...???ce se intampla daca nu optez pentru nici o scoala si doar ma inscriu si sustin ora si dau examenele...hmmm

      Ștergere
    4. Gata am prins ideea va trebui sa ma inscriu la centrul de concurs de care apartine scoala la care doresc sa predau....multumesc!

      Ștergere
    5. Asa este. Ma bucur ca ai inteles.

      Ștergere
  35. Bun...cu ajutorul vostru mi-am pregatit si eu dosarul mia mai ramas sa completez cererea din anexa sper sa ma ajutati si aici daca mai aveti inca rabdare cu mine, la media de departajare trebuie sa scriu nota de la licenta?...pe urma ce trebuie sa completez la proba practica...proba orala...inspectie speciala la clasa..?.presupun ca restul spatiilor trebuie sa le las goale...este primul an in care incerc sa ma inscriu la examen, sper sa reusesc. Mi-ati fost de foarte mare ajutor !!! Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, nu te grabi. Asteapta pana la inscriere si unde nu esti sigura intreaba la comisia de primire a dosarului, ca sa nu gresesti. Eu nu mai stiu exact ce se trece acolo.

      Ștergere
  36. Buna ziua,

    Am mai multe intrebari, voi incerca sa fiu concis:

    1. Istoria se poate preda la liceu doar cu diploma de licenta? Am absolvit in 2008, ultima generatie cu 4 ani de studiu... acum as da pt prima data examenul de titularizare.
    2. Am observat ca prim termen pt afisarea posturilor vacante 5 martie. Dupa acest termen presupun ca unele dintre posturile afisate pot disparea de pe lista in urma transferurilor cadrelor didactice deja in sistem, nu? Pt ca la 5 mai sa fie afisata lista finala.
    3. Daca nu apar posturi pe lista preliminara, sint sanse sa apara la termenul final? Iar daca nu apar deloc, nu-mi foloseste la nimic sa dau examenul acum, doar daca ma simt foarte pregatit si sa-mi salvez (eventuala) nota mare pt anul urmator, corect?

    Multumesc anticipat,
    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Florin, pentru a putea preda la liceu trebuie sa ai 60 de credite la modulul psihopedagogic, sau sa ai facut si modulul II.
      Daca la 5 mai 2014 nu sunt posturi, nu ai pentru ce da examen. Nu se merita sa dai examen, ca sa-ti pastrezi nota la anul. Prioritate au cei cu examen in anul curent, chiar daca au note mai mici fata de cei care au dat in anii anteriori.

      Ștergere
  37. Va adresez o singura intrebare...care este diferenta dintre posturile ocupate de un profesor prin transfer consimtit intre unitatile de invatamant, un post obtinut prin sedinta publica prelungire contract perioada determinata...locuri care erau vacante dar sunt ocupate in acest mod pt anul acesta, as avea sansa sa intru pe un astfel de post care este ocupat momentan de un profesor care sia facut un astfel de transfer consimtit intre unitati, in cazul in care sustin anul acesta examen de titularizare? Care este diferenta dintre a rezerva un post vacant si a nu rezerva unde ai sanse sa prinzi mai repede un pot? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu care este diferenta intre posturile enumerate de tine, dar daca postul este scos la concurs, atunci il poti ocupa fara probleme.

      Ștergere
  38. In situatia in care ma inscriu la titularizare- invatamant prescolar, obtin titularizarea,practic un an , apoi ma gandesc ( avand dubla specializare in urma licentei ) sa trec pe invatamantul primar, sunt obligata sa particip din nou la titularizare? Sau trebuie mai intai sa-mi iau si definitivatul si abia apoi am posibilitatea asta, fara a mai sustine titularizare ?- este corecta aceasta informatie ?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avand dubla specializare te poti transfera fara sa mai dai examenul de titularizare. Legat de examenul de definitivare in invatamant, nu stiu ce sa-ti spun.

      Ștergere
  39. Buna seara, cine ma poate ajuta cu o informatie. Doresc sa sustin examenul de titularizare in oras in cazul in care nu voi prinde post aici as putea opta pentru o anumita scoala dintr-un alt judet cu post vacant daca eu imi dau examenul de titularizare in judetul meu ? Cu alte cuvinte as putea sa sustin examenul scris de licenta in Sibiu si sa caut o scoala cu un post vacant la care as putea preda pe urma in Satu Mare chiar daca va fi necesar sa sustin si acolo inspectie speciala la clasa? ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa te inscrii si sa dai examenul de titularizare in ce judet doresti.

      Ștergere
    2. Deci pot sa dau examenul de licenta intr-un oras si daca nu prind post l a mine in oras sa imi caut in alt oras...ok merci

      Ștergere
  40. Ce viabilitate tb sa aiba un post pentru a ma putea titulariza cu articolul 253?Am obtinut peste 7 la concursul de titularizare din 2012 si m-am inscris la def , sesiunea 2014.Conform OUG 117/23 dec2013-Art. 253
    (1) Cadrele didactice netitulare calificate care au participat în ultimii 6 ani la concursul naţional unic de titularizare, care au obţinut cei puţin nota/media 7 şi au ocupat un post/o catedră, devin titulare în sistemul de învăţământ preuniversitar, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii generale:
    a) se certifică viabilitatea postului/catedrei;
    b) consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ respective este de acord.
    (2) Condiţiile specifice pentru titularizarea personalului didactic, care a participat la concursuri de titularizare, în sistemul de învăţământ preuniversitar, în condiţiile alin. (1), se stabilesc prin metodologie elaborată cu consultarea partenerilor de dialog social şi aprobată prin ordin al ministrului educaţiei naţionale,ma incadrez cu anul 2012, dar conform Metodologie de mobilitate pe 2014-2015, nu pentru ca anul 2012 nu apare. Astept un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara! Am si eu o nelamurire. Citesc in paralel articolele 55 si 85 din metodologie si nu-mi este clar: eu, chiar daca am obtinut in 2013 media la titularizare peste 7, dar nu am inca definitivatul, nu am nicio sansa ca postul meu pentru care vreau sa solicit prelungirea contractului de munca pt anul 2014-2015 sa fie inclus in acea categorie speciala - locuri propuse pt continuitate pt candidatii cu medii peste 7, si astfel sa nu existe riscul de a-mi lua altcineva postul (cineva care are medie mai mare)??
    Eu (cu media din 2013 de peste 7 si fara definitivat) ma incadrez la art 85, sau si la 55? Si daca la 55, atunci postul meu va figura printre cele vacante chiar incepand cu prima sedinta de repartizare a posturilor, si astfel va putea fi luat de cineva cu medie mai mare, chiar daca scoala mi-a acordat continuitate??
    Sper ca m-am facut inteles. V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea lumina. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  42. Adica, in ultimul paragraf din comentariul precedent m-am referit la cazul in care ma incadrez la art 85, nu 55. Scuze

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua, sunt absolventa a Facultatii de Stiinte Politice- specializarea Stiinte Politice (4ani) si masterat- Administratie Publica; imi puteti spune va rog frumos, ce discipline pot preda in invatamant si de unde imi pot procura bibliografia pt examen?! Multumesc anticipat pt raspunsuri!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua ,am o MARE nedumerire ... sunt absolvent fara licenta , licenta urmeaza sa o sustin anul acesta in Iulie , imi pot depune dosarul de titularizare sau suplinire ?!!! Multuesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Poti doar sa participi in toamna pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  45. In 2010 am luat peste 7 la titularizare dar anul urmator am luat sub 5. Acum am ocupat post cu 6.60. Ma post titulariza cu legea 253? Postul este viabil.

    RăspundețiȘtergere
  46. Este adevarat ca, conform noilor reglementari din art 57 al actualei metodologii, nu se mai poate acorda continuitate pentru cei care au luat peste 7 la titularizare in 2013, dar nu au „dobandit cel putin definitivarea in invatamant” ?? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot primi continuitate, dar se incadreaza la art. 85.

      Ștergere
    2. Pai etapa prevazuta in articolul 85 este dupa cea a ocuparii posturilor de catre candidatii care dau anul acesta titularizarea.. in acest caz, postul meu va fi scos la concurs in sedinta publica si va putea fi luat de cineva care a obinut nota mai mare decat a mea, netinandu-se cont de continuitatea pe care mi-o acorda scoala?
      Anul trecut stiu ca locurile propuse pentru continuitate celor cu note de peste 7 nu erau scoase la sedinta publica, ci erau puse intr-o categorie separata si s-a facut o sednta speciala pentru acesti candidati. Multumesc mult!

      Ștergere
    3. Asa este, cei care se incadreaza pentru art. 85 pot pierde posturile in etapele anterioare.

      Ștergere
  47. Buna seara. Am terminat facultatea de litere, specializarea romana engleza, si am facut modulul psihopedagogic pt aceeasi specializare. Vreau sa stiu ce trebuie sa invat pentru examenul de titularizare. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  48. cum imi gasesc cometariul lasat ieri, 27.02.2014?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariile apar dupa ce sunt aprobate. Din pacate, de cateva zile nu am mai avut timp sa intru pe site, deci comentariul tau inca nu a fost aprobat.

      Ștergere
    2. Comentariu era legat de faptul ca nu stiu unde pot sa gasesc bibliografia pentru examenul de titularizare educatori. Vreau sa ma apuc de invatat dar nu stiu ce am de invatat.

      Ștergere
  49. Dacă am terminat Fac. de Tehnologie Chimică, ingineri,zi, anul absolvirii 1988 si am facut si curs facultativ de pedagogie si curs facultativ metodica predarii chimiei cu practica pedagogica, apoi modulul de psihopedagogie speciala, pot sa ma titularizey ca profesor itinerant, înv. special?
    In anul 2012 am luat o nota peste 7 la titularizare, dar nu au fost posturi . Momentan lucrez, ca profesor itinerant, în înv. special, cu contract pe perioada determinata, nu am definitivatul.
    Va rog frumos sa-mi raspundeti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara a detine definitivatul nu te poti titulariza.

      Ștergere
  50. As avea si eu o intrebare in 2013 am luat 6,05 nota la scris si media 7,03 am sanse la continuitate in 2014?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te incadrezi la art.85 din metodologie si poti sa obtii continuitate, doar daca postul nu va fi ocupat in etapele anterioare.

      Ștergere
  51. daca postul apare ca psihologie-sociologie ,din ce materie voi da examenul de titularizare

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna ziua.Am terminat anul asta modulul pedagogic nivelul1.Mentionez ca la ora actuala sunt student,si as vrea sa predau,dar examenul de licenta o sa-l dau in iulie.Se poate ca sa predau fara examenul de licenta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti an terminal poti sa te inscrii. Dupa ce sustii examenul de licenta trebuie sa aduci o adeverinta de la facultate sa arati ca ai luat licenta. Vezi in calendar.

      Ștergere
  53. Programa la limba franceza la titularizare va ramane aceeasi de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  54. Cand se depun actele de inscriere pentru titularizare 2014

    RăspundețiȘtergere
  55. Cand se depun actele de inscriere la titularizare 2014-2015

    RăspundețiȘtergere
  56. Pot sa depun continuitate cu nota 6.80 obtinuta la concursul din 2011?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Cu 6.80 te incadrezi la art. 85 din metodologie, iar acolo este specificat doar 2013 si 2012.

      Ștergere
  57. Buna ziua,

    Ma poate ajuta cineva cu informatie legata de didactica psihopedagogiei speciale pentrun titularizare 2014?

    RăspundețiȘtergere
  58. Care este programa la psihopedagosgie speciala pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  59. Daca nu sunt posturi mai are rost sa sustin examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua
    In iulie 2013 am luat nota 8 la examenul de titularizare, az ocupat ca suplinitor un post care acum este vacant pe 4 ani si as dori sa ma titularizeze pe baza Art 253. M-am inscris la examenul de definitivat si as dori sa stiu ce se intamla daca nu iau deful, din moment ce acum postul apare pe site in lista posturilor propuse pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Art. 253 din Legea educatiei nationale a fost declarat NECONSTITUTIONAL de catre Curtea Constitutionala, deci nu mai are nici o valoare juridica. De acum titularizarea se face doar prin concursul de titularizare! Vezi comunicarea de pe site-ul Curtii Constitutionale.

      Ștergere
    2. Pana nu apare aceasta decizie in MO, art. 253 ramane valabil.

      Ștergere
    3. Nu te imbata cu apa rece! Va fi publicat. Pe ce punem pariu ca nimeni nu se va mai titulariza cu acest articol?

      Ștergere
    4. Va fi publicat, dar poate se va aplica de la anul :)

      Ștergere
  61. Daca postul apare istorie [cultura civica] iar eu pot preda doar cultura civica ,pot sa ma inscriu la concursul pentru acest post?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Examenul scris se va da din prima disciplina, in cazul de fata istorie.

      Ștergere
  62. As dori sa imi raspunde-ti si mie la o intrebare.Daca in 2013 am obtinut 6,05 nota si respectiv 7.03 media de departajare la examenul de titularizare, dar nu am inca definitivatul abia anul acesta m-am inscris as putea avea dreptul la continuitate sau nu? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  63. Ai continuitate in baza art. 85 din Metodologie, adica participi la sedinta de repartizare dupa ce sunt repartizati cei care reusesc la concursul de titularizare din acest an. Nu are relevanta la repartizare nota de la o proba, ci media.

    RăspundețiȘtergere
  64. As dori sa ma ajutati fiinca am niste nelamuriri.Am absolvit pip in 2011 si in urma titularizarii din 2012 am obtinut 7,80 si am luat un post de invatator la clasa 1.Am primit in 2013 continuitate si sunt inscrisa anul acesta la def.Oare as mai putea primi continuitate in baza notei din 2012 in anul scolar 2014-2015 ? In baza carui articol pot sau nu sa beneficiez de continuitate.?Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Beneficiezi de continuitate in baza art. 57 din metodologie.

      Ștergere
  65. Buna , va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare daca am obtinut media 7.75 la examenul de titularizare din 2012 si sunt inscrisa la definitivat in 2014 pot primi continuitate conform art. 57 pentru anul scolar 2014-2015 ? Va multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua .am profesat 3ani pana la 31.09.2011,din septembrie 2011 n-am mai profesat, ma pot inscrie la examenul de titularizare ?imi trebuie o decizie de intrerupere a activitatii? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  67. Te poti inscrie la concursul de titularizare daca indeplinesti conditiile de ocupare a unui post, indiferent de durata intreruperii activitatii didactice. Iti trebuie decizia de intrerupere a activitatii pentru a se vedea motivul si baza legala a intreruperii. Atentie, septembrie are doar 30 de zile.

    RăspundețiȘtergere
  68. IMPORTANT! A fost publicata in Monitorul Oficial nr. 238/03.04.2014 Decizia nr. 106/2014 a Curtii Constitutionale, prin care art. 253, al. 1 si al. 2 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011 a fost declarat NECONSTITUTIONAL. Ca urmare titularizarile din acest an nu se mai pot face decat prin concurs si metodologia va trebui modificata corespunzator in urmatoarele zile. Cei titularizati in anii precedenti raman titulari, deoarece deciziile Curtii Constitutionale actioneaza doar pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru informatie. O sa pun si eu o postare.

      Ștergere
  69. Buna seara,sunt absolvent al unei facultati de stiinte sociale si politice,promotia 2009 si al modulului pedagogic nivelul 1 promotia 2009.
    Care este procedura pt ocuparea unui post de suplinitor ?Ce discipline as putea preda?Cand se fac inscrieri pt posturi sau sustinere examen?
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  70. Raspunsurile la intrebarile tale le gasesti accesand siteurile care contin Metodologia de miscare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar 2014 - 2015 si Centralizatorul 2014, documente elaborate de Ministerul Educatiei Nationale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce material trebuie sa studiez pt examenul de anul acesta si de unde il pot procura mai precis?
      va multumesc pt raspunsul anterior

      Ștergere
  71. Cauta pe site-ul Titularizare.edu.ro.2014 programele pentru concursul din acest an si vei gasi tematicile si bibliografiile aferente.

    RăspundețiȘtergere
  72. Daca doresc sa ma titularizez la nivel de scoala cu media din 2013, pot depune si cerere pentru continuitate? Ma gandesc ca in cazul in care inspectoratul nu aproba dosarul sa nu raman descoperit. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua!Am absolvit liceul pedagogic specializarea invatator-educator promotia 2009.Anul trecut m-am inscris la concurs pentru prima data.La proba practica am luat 10...dar la proba scrisa am abandonat,am iesit din sala de concurs.Mai pot participa la concurs anul acesta?Am inteles ca nu...ca ar fii trebuit macar sa fii participat la concurs in ultimii ani si sa fi luat nota de trecere. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti participa la concursul de titularizare, chiar daca ai abandonat proba scrisa la concurs de titularizare anterior.

      Ștergere
  74. Buna ziua! Am absolvit liceul pedagogic specializarea invatator-educator promotia 2009.Anul trecut m-am inscris pentru prima data la concurs unde am luat 10 la proba practica dar la proba scrisa am abandonat,am iesit din sala. Mai pot participa la concurs anul acesta?Am inteles ca nu...ca ar fi trebuit ca in ultimii ani sa fi participat macar o data la concurs... la toate probele...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna ziua!
    Am terminat fac. de stiinte economice, contabilitate si vreau sa dau ex. de titularizare sau de suplinitor, imi puteti spune pasii care trebuie facuti?Trebuie sa ma inscriu la o anumita scoala?trebuie sa dau probele practice/orale şi inspecţiile speciale la clasă si apoi ex. scris , nu mai inteleg nimic.Care sunt materiile pt. examen, de unde luam materialele necesare pt. a invata? Va rog frumos sa-MI RASPUNDETI. VA ROG.

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna ziua!
    Am terminat fac. de stiinte economice, contabilitate si vreau sa dau ex. de titularizare sau de suplinitor, imi puteti spune pasii care trebuie facuti?Trebuie sa ma inscriu la o anumita scoala?trebuie sa dau probele practice/orale şi inspecţiile speciale la clasă si apoi ex. scris , nu mai inteleg nimic.Care sunt materiile pt. examen, de unde luam materialele necesare pt. a invata? Va rog frumos sa-MI RASPUNDETI. VA ROG.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru concursul de titularizare 2014 (concurs de suplinire nu mai exista din 2012) trebuie sa detii ambele module psihopedagogice + diploma de master (presupun ca ai facut facultatea de stiinte economice pe actualul sistem Bologna, adica licenta + master), deoarece disciplinele din specialiatea ta se predau doar la nivel liceal. Daca indeplinesti aceste conditii te vei inscrie la un centru de concurs, unde sunt arondate posturile care te intereseaza. Aceste centre se vor stabili si se vor afisa in timp util. Vei sustine obligatoriu inspectie speciala la clasa + lucrare scrisa cu subiect unic pe tara, elaborat de minister. La ambele probe trebuie sa obtii minim 5. In Centralizatorul 2014 gasesti disciplinele la care ai dreptul sa predai, conform specializarii inscrisa pe diploma de master, precum si tematica si bibliografia aferenta. Nu te baza prea pe ajutorul inspectoratului scolar. De regula inspectorii nu sunt incantati sa te informeze, ci te trimit sa citesti legislatia de specialitate.

      Ștergere
  77. Claudia, intra pe metodologie, mai sus (citeste tot), vezi acolo care sunt conditiile de ocupare a posturilor didactice si daca te incadrezi (trebuie sa ai modulul pedagogic facut in facultate sau poate ai liceul pedagogic terminat) si pe urma cauti programa de invatare pentru domeniul in care poti preda (unde este specificat ceea ce ai de invatat plus bibliografia). Eu vreau sa particip anul acesta la examenul de titulariare educatoare. Aici iti poti da multe detalii, in rest nu te pot ajuta cu nimic. Cel mai bine, pentru inceput, ar fi sa suni sau sa mergi la inspectoratul scolar judetean din judetul tau si sa ceri cat mai multe informatii, asta dupa ce citesti metodologia cadru. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  78. Unde pot gasi programa pentru limba si lit. romana? Ce acte sunt necesare pentru dosarul de inscriere?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca faci o simpla cautare aici pe site vei gasi ce te intereseaza.

      Ștergere
  79. Buna seara!

    Am doua mari nelamuriri: daca ma inscriu anul acesta la concursul de titularizare, iar eu acum voi absolvi in iunie si modulul 2 (care nu dureaza decat un an), insa mai am un an de masterat, as putea sa predau si la ciclul liceal (din raspunsurile date anterior am constatat ca nu...); daca eu voi obtine o nota foarte mare, iar, acelasi post pentru care candidez doreste sa il ocupe si o persoana cu vechime in invatamant, cu definitivat dat si care are si domiciliul in localitatea respectiva (eu nu il am in acea localitate), cine va avea prioritate?

    Va multumesc mult si imi cer scuze pentru deranj!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara master si modulul II nu te poti inscrie la concursul de titularizare pentru a ocupa un post de nivel liceal, deci nu se pune problema prioritatii.

      Ștergere
  80. am luat 6.30 in 2013 , 7 si ceva cu inspecția . sunt însărcinată si cam in preajma examenului pot naste. pot partcipa cu nota de anul trecut ? nu am def-ul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti fi repartizata in baza mediei din 2013, dupa repartizarea celor care au promovat concursul de titularizare din acest an. Nu are relevanta faptul ca nu ai definitivatul.

      Ștergere
  81. Fara masterat si modulul 2 psihopedagogic nu poti preda la liceu. Prioritatea o are evident media de la concursul de titularizare, nu gradul didactic sau domiciliul.

    RăspundețiȘtergere
  82. In ce etapa de repartizare pot ocupa post daca nu beneficiez de continuitate in baza notei din 2013 care este 5 ,50?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  83. buna seara.este primul an in care as vrea sa ma duc la examenul de titularizare pt invatatori dar ceva nu mi-e clar.care sunt probele care se dau??? va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  84. Vreau sa stiu daca se poate reprograma examenul scris pentru titularizare sau daca nu ma prezint la proba scrisa pot sa obtin un post in vederea probei practice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neprezentarea la una din probe, indiferent de motiv, conduce la pierderea concursului de titularizare!

      Ștergere
  85. Buna ziua,
    Anul acesta am voi da definitivatul pe limba româna. Am sustinut cele doua inspecţii şi am luat nota finală 10. Pentru că pe română nu sunt posturi voi da titularizarea pe franceză (am ambele specializări). Vă rog să-mi spuneţi dacă nota pentru inspectia la def. este valabilă şi în acest caz. Vă mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  86. Am doua specializari si doua intrebari
    1..Daca dau concurs din prima, dar nu am ore suficiente, pot lua ore si pentru ce-a de-a doua daca nu am dat concurs din specializarea 2?
    2.Daca exista cineva care a dat la specializarea mea 2 si aluat nota mai mica decat mine la specializarea 1, pot lua eu orele sau are prioritate acea persoana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Da, poti lua ore fara probleme.
      2. Nu poti, el are prioritate.

      Ștergere
  87. Buna! Deci din cate am inteles din comentarii trebuie sa am amsterul si modulul 2 finalizat pentru a ma inscrie la titularizare. Trebuie sa fac ceva practica inainte? Sau doar practica cuprinsa in modul?

    RăspundețiȘtergere
  88. Stie cineva, din experienta anterioara, daca in sedintele publice ce vor urma vor aparea si posturi ce nu au fost publicate in lista?

    RăspundețiȘtergere
  89. Stie cineva, din experienta anterioara, daca in sendintele publice ce vor urama vor aparea posturi noi ce nu au fost publicate in lista? Eu asa am primit informatii...

    RăspundețiȘtergere
  90. Doar practica din modul. Iti va fi utila la inspectia speciala la clasa.

    RăspundețiȘtergere
  91. buna ziua,deranjez si eu cu o intrebare sunt studenta anul 2 la departamentul Credis PPP,as dori sa intru si eu in sistemul de invatamant dar nu stiu cum sa procedez,sa incerc la toamna sa dau ca suplinitor(daca da spuneti-mi cum sa procedez) sau pot in anul urmator 2015 sa ma inscriu la titularizare,tiindand cont ca termin facultatea in 2015 chiar daca lucrez in alt domeniu?Ast rasp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La toamna poti da ca suplinitor necalificat. Trebuie sa urmaresti ce posturi raman libere si care dintre ele vor fi scoase la concurs pentru plata cu ora.
      La anul poti sa te inscrii la examen chiar daca termini facultatea tot atunci.

      Ștergere
  92. Buna ziua,ma numesc Marius si am o nelamurire,am terminat Liceul cu Program Sportiv si am primit diploma de instructor sportiv,cu aceasta diploma pot profesa ca profesor necalificat de educatie fizica si sport?

    RăspundețiȘtergere
  93. Bună ziua, mă numesc Andreea și am o nelămurire, dacă promovez examenul de titularizare cu o notă mai mare decât 7 dar nu optez pentru unul din posturile cu viabilitate de 4 ani( în cazul meu, majoritatea sunt la distanță foarte mare de mine) pot alege un post scos pe o perioadă determinată și să rămân și titular? Sau ce pot face să am și titularizarea luată dar sa nu fiu nevoită să merg la muncă la 80 km de localitatea mea?
    Aștept părerile dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu prea poti sa faci cum vrei tu. Sunt doua variante:
      1. iei postul cu viabilitate de 4 ani, de la 80 km distanta pentru a fi titulara, apoi vei incerca sa vii mai aprope de casa prin transer, pretransfer...
      2. iei postul aproape de casa cu viabilitate de 1 an, dar nu mai esti titulara (ci suplinitoare calificata), dar la anul va trebui sa dai examen din nou (sau peste 2 ani, daca ti se va oferi un an continuitate).

      Ștergere
  94. Bună ziua!

    Am citit metodologia privind mobilitatea cadrelor didactice pe 2014/2015 şi aş dor să-mi confirmaţi sau infirmaţi concluziile:

    1) Ca absolvent 2014, indiferent de natura postului pe care îl vei ocupa la concursul din iulie, contractul va fi pe perioadă determinată.
    2) Poţi obţine continuitate, cu condiţia ca nota obţinută la concursul de titularizare să fie peste 7 şi ca postul să nu fie ocupat în etapele anterioare.
    Acum intervie un detaliu:
    Din moment ce ai obţinut continuitate, presupunem că dai definitivatul în 2015 şi-l iei.
    Devii titular în aceste condiţii, dacă ai continuitate pe post, conform art 75 aliniatul 3?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca prinzi un post pe perioada nedeterminata, daca nu ai definitivatul (si ca absolvent 2014 e clar ca nu il ai), o sa ti se faca contract pe perioada determinata (suplinitor calificat). Dupa ce iei definitivatul ti se va schimba contractul de munca pe perioada nedeterminata (titular).
      Legat de continuitate, pana la anul de pot schimba multe.

      Ștergere
  95. Buna ziua,

    In ce perioada are loc sedinta publica in care as putea obtine un post in baza notei de la concursul de titularizare (7,79) de anul trecut? In 2013-2014 am functionat pe un post pe care nu pot obtine continuitate.

    multumesc

    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna seara!
    In anul 2013 am sustinut examenul de titularizare, la care am obtinut nota 8,5 si post pe perioada determinata.
    Anul acesta am depus dosarul pentru art.253 si a fost aprobat cu acea conditie de a promova examenul de definitivat insa problema este ca nu l-am promovat.
    Care este situatia postului meu? Mai este valabila legea sa pot da definitivatul in anul 2015 si in cazul in care il iau sa mi se schimbe contractul pe perioada nedeterminata din anul scolar 2015-2016?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna ziua, ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns?Am dat examen de titularizare in 2012 pe Dambovita -nota 8,35, apoi in 2013 si 2014 am sustinut examenul pe Bucuresti cu notele 6,32 respectiv 6,26.Ma pot titulariza in baza art.253 pe Bucuresti cu nota din 2012, tinand cont ca examenul e sustinut in Dambovita?Mentionez ca am luat definitivatul in 2013.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  98. daca am luat peste 7 la ex de tit din 2013 si nu am primit continuitate pentru ca nu aveam deful, iar intre timp, in vara am luat deful, cine imi poate ocupa postul de la scoala?

    RăspundețiȘtergere
  99. Daca am luat peste 7 la ex de tit din 2013 si nu am putut primi continuitate pentru ca nu aveam deful, iar in vara am luat deful si nu am mai sustinut titularizarea in 2014, imi va putea ocupa cineva postul? Daca da, in ce sedinta ar trebui sa ma prezint si ce sanse ar mai fi sa prind un post in invatamant?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: